I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Kuća zdravlja
Humanitarne akcije

Održana peta akcija dobrovoljnog davanja krvi „Uključi se, pomozi“

U petoj akciji dobrovoljnog davanja krvi „Uključi se, pomozi“ održanoj u Pozorišnom klubu „Zeleno zvono“, krv je dalo 56 lica.

Akciju su organizovali Pokret ,,Novi optimizam’’, Crveni krst Zrenjanin i Opšta bolnica „Đorđe Joanović“, uz podršku kompanije „Gomex“, štamparije „Diginet“, i firme Digital style.

Peto organizovano davanje krvi bilo je posvećeno dugogodišnjem predsedniku komisije za dobrovoljno davalaštvo krvi pri Crvenom krstu Zrenjanina, Miodragu Kopanji, koji je pre tri dana preminuo.

– On je dao veliki doprinos razvoju dobrovoljnog davanja krvi u Zrenjaninu i s velikm pravom zaslužuje da akcija simbolično bude posvećena njemu. Bio je organizator velikih akcija dobrovoljnih davanja krvi u Naftagasu, i uopšte, u najkritičnijim momentima uvek smo mogli da se oslonimo na njega, rekla je načelnica Transfuziologije zrenjaninske bolnice dr Dragana Popov.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Fordomanija

ukljuci-se-pomozi-zrenjanin

U akciji su učestvovali radnici Agroživa koji su pokazali humanost bez obzira na to što mesecima unazad ne uspevaju da ostvare minimalna prava koja im zakonom pripadaju. Voditelj popularne radio emisije „Uzbudilnik“ Mladen Urdarević takođe je podržao akciju.

– Razne značajne javne ličnosti u društvu odazivale su se na naše akcije, a jedna takva bila je „Budi donor postani heroj“ održana u Novom Sadu gde je poptpisano izuzetno puno donorskih kartica. Ovo je minimum koji pokret „Novi optimizam“ može da uradi za ljude kojima je pomoć potrebna, a akcije kao ova, preko su potrebne društvu, rekao je osnivač tog pokreta Branislav Grubački Guta.

Organizovanjem ovakvih akcija na jednom mestu u jednom danu skupi se velika količina jedinica krvi, što je od izuzetnog značaja za svakodnevne potrebe pacijenata Opšte bolnice u Zrenjaninu.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh