I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Drugi pišu

Novobečejci sakupili donaciju za zrenjaninsko porodilište

LjubavNa humanitarnoj aukciji slika održanoj 18. decembra u kući Đure Jakšić u Skadarliji, koju su organizovali Opština Novi Bečej i fond „Bitka za bebe“, sakupljeno je 262.000 dinara za zrenjaninsko porodilište.

Na aukciji su se našli akvareli i ulja na platnu slikara Janoša Mesaroša, Tivadara Kušuta, Tibora Nađa, Milorada Maravića, Đorđa Simića. Početna cena svake slike bila je 20.000 dinara, a najveću izlicitiranu vrednost od 65.000 dinara dostigla je slika „Ljubav“ Janoša Mesaroša.

– Cena, koja je postignuta za moju sliku, je mnogo bolja nego na tržištu, ali to nikada ne treba da zbunjuje ljude. Ovde vi postajete vlasnik događaja i slike i zato treba da se plati nešto više. Biti human, ne može za male pare – kaže Janoš Mesaroš.

I Taxi Zrenjanin

Detalj sa aukcije u Skadarliji

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Ilir Gaši, iz fonda „Bitke za bebe“, rekao je da je jedan od ciljeva „Fonda B92“ formiranje lokalnih zajednica koje doniraju svojim porodilištima.

– Još letos smo promovisali bitku za porodilišta na „Velikogospojinskim danima“ u Novom Bečeju, to je jedna od najuspešnijih saradnji sa lokalnim samoupravama koje imamo -naglašava Gaši.

Ukoliko prikupljena suma ne bude dovoljna Opština Novi Bečej obezbediće ostatak novca, kako bi se kupio neophodni deo opreme za porodilište u Zrenjaninu.

Izvor : ekapija

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh