I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Humanitarne akcije

Narodno pozorište „Toša Jovanović“ priključilo se bitci za bebe

Narodno pozorište „Toša Jovanović“ iz Zrenjanina odlučilo se da se zajedno sa Predškolskom ustanovom Zrenjanina uključi u akciju „Bitka za bebe“ Fonda B92.

Prvi deo akcije u kojem je kupljeno 160 inkubatora uspešno je okončan, a ove dve zrenjaninske institucije koje se bave obrazovanjem i vaspitavanjem mladih priključile bi se drugom ciklusu akcije.

Namera nam je da pred kraj godine, kada je praznično raspoloženje, kada vlada atmosfera primanja, ali što je još važnije, davanja poklona, pokrenemo naše sugrađane na humanost kroz kreativno izražavanje najmlađih.

Fordomanija

Deca iz vrtića na teritoriji grada Zrenjanina napravili bi uz pomoć svojih vaspitača u periodu od 28.11. do 16.12. 2011. god. novogodišnje čestitke A5 formata na hameru u boji koje bi se prodavale u foajeu pozorišta od 20. do 31.12.2011. godine, u periodu intenzivnog izvođenja novogodišnjih predstava.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Cilj ove akcije je da deca nauče da poklanjaju i pomažu i da se te čestitke kupuju baš kada se dodeljuju paketići. Božićni, odnosno praznični duh nas podseća da treba da budemo zahvalni na svemu što imamo i da je ono malo što mi damo nekome puno znači.

S obzirom na veliki broj dece, odnosno radova, predlog je da se radovi izlažu i sredstva prikupljaju i po vrtićima, a da se najuspeliji radovi po oceni vaspitača i stručnog saradnika Predškolske ustanove izlože u foajeu pozorišta. U foajeu će se nalaziti biračka kutija u koju će se ubacivati novac. Nije nam namera da određujemo cenu dečijih radova, već da svako ko je spreman da pomogne da koliko može.

Na kraju akcije sakupljena sredstva biće uplaćena na žiro-račun Akcije „Bitka za bebe“.

Plan aktivnosti:

rad sa decom na kreaciji radova

distribucija promotivnog materijala Akcije „Bitka za bebe“ po vrtićima (baneri i plakati)

odabir najboljih radova

svečano otvaranje izložbe najboljih dečijih radova u foajeu pozorišta sa konferencijom za novinare

uplata sakupljenih sredstava na žiro-račun Akcije „Bitka za bebe“ saopštila je Ivana Kukolj Solarov v.d.direktora Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ Zrenjanin

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh