I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Humanitarne akcije

Humanitarna predstava dramske sekcije „Zemlje igračaka“

Predstava „Mi tražimo Deda Mraza“ kreativnog centra „Zemlja igračaka“ izvedena je ovih dana u dve mesne zajednice – „Dositej Obradović“ i „Veljko Vlahović“. Obe su bile humanitarnog karaktera jer su se prikupljala sredstva za fond „Osmeh na dar“ koji pomaže socijalno ugroženu i decu sa invaliditetom, i za malenu sugrađanku Dajanu Milošev koja se bori sa teškim neurološkim oboljenjem.

zemlja igračaka

Predstava sa novogodišnjom temom pripremana je dva meseca a od samog početka učestvovalo je 12 – oro dece koji su preuzeli uloge poznatih likova iz animiranih filmova i bajki. Ova mala dramska trupa polako je počela da osvaja publiku i van kreativnog centra u kojem vredno vežbaju svake subote. Originalan tekst koji pišu autori „Zemlje igračaka“, originalni kostimi i njihova vešta improvizacija koju unose u glumu – privukli su veliki broj posetilaca tokom pomenuta dva izvođenja.

I Taxi Zrenjanin

Deda Mraz je bio deo događaja ali se nije pojavljivao samo na pozornici već je i pre i posle predstave deci u publici delio bombone. To je dodatno doprinelo odličnoj atmosferi u kojoj su mali glumci odigrali svoju novogodišnju, treću po redu predstavu od formiranja kreativnog centra. Naredna će, kažu autori, biti izvedena na proleće i među prvima će moći da je pogledaju stanovnici jedne od gradskih mesnih zajednica.

Tokom dva izvođenja predstave „Mi tražimo Deda Mraza“, prikupljeno je oko 4.000,00 dinara za fondaciju „Osmeh na dar“, i oko 8.500,00 dinara za Dajanu Milošev koja je sa ocem prisustvovala predstavi u Mesnoj zajednici „Veljko Vlahović“.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh