I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Humanitarne akcije

Deci socijalno ugroženih porodica 1000 paketića

Caritas 1Humanitarna organizacija „Caritas“ iz Zrenjanina podelila je danas u saradnji sa Gradskom upravom, 500 novogodišnjih paketića socijalno ugroženoj deci našeg grada.

Pre podele paketića organizovane u Kulturnom centru, održana je predstava, a po završetku, deca su iskoristila priliku da recituju sa Deda mrazom. Prema rečima koordinatora organizacije Tibora Halmaia, austrijski biznismen Rudolf Valter, vlasnik trgovinskog lanca „Lurdi“, izrazio je želju da preko njihove organizacije obraduje decu iz siromašnih porodica. U ovoj humanoj akciji, preko „Caritasa“ će biti podeljeno 8.200 paketića u 8 opština i gradova među kojima je i Zrenjanin za koji je namenjeno 1.000 paketića. Pola od tog broja podeljeno je večeras, a ostatak je prosleđen deci članova Udruženja slepih, ratnih vojnih invalida i mesnoj zajednici Mužlja, pojasnio je Halmai.

U podeli paketića učestvovala je Gradska uprava koja je obezbedila spiskove Centra za socijalni rad prema kojima je odabrano 500 dece. Ispred Gradske uprave, paketiće je delio Dragiša Albulj, član Gradskog veća zadužen za resor imovine grada.

Caritas

PerSu marketi

– Ovo je bila humanost na delu. Još jednom se pokazalo da postoje ljudi i organizacije koji žele da pomognu najugroženijima. Akciji su pored Gradske uprave i Biskupskog Caritasa doprineli i Kulturni centar i CEKOM koji je izveo predstavu za decu. Na dečijim licima je izmamljen osmeh i oni  zaslužuju taj momenat sreće i radosti na kraju ove godine – rekao je Albulj za naš portal.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Caritas 11

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh