I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Dobre Vesti našeg grada

Anton Makan dobio pianino iz hotela “Interkontinental”

Talentovanom dečaku iz Torde, Antonu Makanu, ostvaren je  san na najlepši način. Ovaj jedanaestogodišnjak jedan je od najtalentovanijih učenika koje je Muzička škola “Josif Marinković” u Zrenjaninu ikada imala.

Naspram izuzetnog talenta u Antonovim prstima isprečio problem nedostatka adekvatnog instrumenta na kojem bi mogao da vežba. Sintisajzer od četiri oktave bio je jedini instrument koji je posedovao kod kuće. Akciju je pokrenula nekolicina dobrih ljudi, uključujući Antonovu profesorku Anu Lukač i njegove roditelje, koji su se obratili poznatoj novinarki Miri Adanji Polak, poznatoj po brojnim humanim akcijama koje je do sada pomogla. Saslušavši priču o velikom daru koji Anton poseduje i finansijsku nemogućnost roditelja da mu obezbede instrument, Adanja Polak je obezbedila klavir pianino koji je dugo stajao bez upoterbe u hotelu “Interkontinental”. Painino jena kraju dobio svog srećnog vlasnika koji nije krio radost pred kamerama.

Anton Makan je prvi razred muzičke škole završio za šest meseci kao vanredan učenik, a drugi i treći razred završio je za jednu školsku godinu, što je moguće i dozvoljeno samo izuzetnim učenicima. Svoj talenat je potvrdio nekoliko takmičenja u žestokoj konkurenciji – međunarodnim takmičenjima “Fantast 2012″ u Bečeju, “Slavenski” u Novom Sadu i “Muzičkim momentima” u Bačkoj Topoli. Na sva tri takmičenja Anton je osvojio 100 bodova (od 100 mogućih) i bio proglašen i za laureata takmičenja.

I Taxi Zrenjanin
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh