I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Društvena odgovornost

Akcija prikupljanja odeće za sigurnu kuću

Akciju „Humana nedelja“ koja podrazumeva prikupljanje zimske odeće i obuće za stanare sigurne kuće u Zrenjaninu, organizovala je grupa humanih građana kojima nije važan lični, imenom i prezimenom potpisan, već društveni doprinos.

U saradnji sa klubom „Lavli džavli“ koji se nalazi na obali Sonje Marinković, ispod ateljea Ištvana Oldala 30. septembra prikupljaće se sve što stanarima sigurne kuće može biti od pomoći. Pored odeće i odeće, to mogu biti i knjige, igračke, pa i slatkiši.

U periodu prikupljanja, tog dana, U „Lavli Džavliju“ od 10 do 18 časova, uz prikupljanje i druženje deliće se čaj, a posle toga se sve prikupljeno nosi u sigurnu kuću.

Akciju su pokrenuli pojedini građani koji su koncept i situaciju u sigurnoj kući sagledali realno – korisnici se stalno menjaju i uvek postoji nešto što treba nadomestiti pa bio to i jedan komad odeće. Naročita je potreba u zimskom periodu koji nam predstoji.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Fordomanija

Organizatori poručuju da je važno da što više dobrih ljudi čuje za ovu akciju i da joj se pridruže.

Takođe uz želju da ova akcija maksimalno uspe, ističu da im je namera da učestvuju u organizovanju pomoći za decu škole“9.maj“ i svu ostalu decu kojoj je pomoć bilo koji vrste neophodna.

Kao poruku predstojećeg susreta za prikupljanje pomoći, organizatori navode : Deliti je važno i ono što nekome ne treba, drugome je vrlo dragoceno.

20120921-160009.jpgZaposleni u našoj redakciji nisu želeli da ovu akciu podrže samo deklarativno, već i praktično.

Na fotografiji vidi se samo deo garderobe koji su naši urednici kako kažu „za čas“ pronašli u ormanima sa starom garderobom koju više ne nose, a koja će stanovnicima sigurne kuće mnogo značiti.

  • Divider

  • Divider
Na vrh