I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Gradske manifestacije

Vladimir Kovač : Webiz ostaje zrenjaninska tradicionalna konferencija

Nedelju dana od završetka prvog Webiza, konferencije o poslovnoj primeni inerneta koja je organizovana u Zrenjaninu, sumirali smo utiske sa projekt menadžerom Webiza ispred firme Creative Media Art – Vladimirom Kovačem. U intervjuu za portal I love Zrenjanin, Kovač kaže da je ovakva vrsta događaja neophodna za Zrenjanin kako bi bio vidljiv na mapi Srbije tokom cele godine.

I love Zrenjanin : Koju ocenu biste na skali od 1-10, kao organizator, dali prvom Webizu uzimajući sve faktore u obzir  – posećenost, izlaganje predavača, izbor tema, druženje?

Vladimir Kovač : Uvek je nezahvalno ocenjivati sebe, ali s obzirom da je prošlo par dana, da su se utisci slegli, i da smo uspeli da pročitamo veliki broj pozitivnih komentara, usudio bih se da nam dam jednu jaku sedmicu. Mnogi su nas ocenjivali višim ocenama, ali trudimo se da kritički razmišljamo, i da uvek gledamo u pravcu da stvari mogu da se urade mnogo bolje.

Mislim da su izlaganja predavača i izbor tema bili pun pogodak. Ovo kažem jer su predavanja zahvaljujući publici „probijala“ predviđene termine, i vrlo često nakon samog izlaganja predavača predavanja su se transformisala u diskusije između posetilaca i predavača, što je jasan znak da su predavači sa svojim temama doprli do posetilaca sa jedne strane, dok je sa druge strane to znak da su se posetiocima dopale teme i predavači, i da smo uspeli da stvorimo „sinergetski efekat“. Posećenost prvog dana Webiz-a je bila sasvim odgovarajuća iako smo, iskreno, očekivali veći odziv zrenjaninskih privrednika i to je znak da sledeće godine moramo imati agresivniji nastup prema njima. Što se ostalih dana tiče, uzimajući u obzir vremenske uslove koji nam nisu išli „na ruku“, moramo biti zadovoljni. Utisci sa druženja su posebna priča, posebno utisci sa svirke u „Zelenom Zvonu“ . Tamo je nastao sada već čuveni video klip „himne konferencije Webiz“  koju je izveo Webiz tim – grafički dizajner u ulozi bubnjara, JAVA programer kao gitarista, web developer i novinar otpevali su prateće vokale, a čuveni web administrator Ćira sjajno se snašao u ulozi vodećeg vokala.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin

Organizacioni tim WEBIZ

„Krivci“ za dobru oragnizaciju prvog Webiz-a u Zrenjaninu

I love Zrenjanin : Koliko je Webiz doprineo edukovanju stručne ali i opšte javnosti u Zrenjaninu ?

Vladimir Kovač : Mislim da će se pravi efekat realizacije konferencije Webiz tek videti. Već prve nedelje nakon konferencije, primili smo puno poziva iz Zrenjanina – ljudi traže savete, interesuju se za naše usluge, traže snimke sa predavanja… Pored znanja koje su naši predavači podelili tokom tri dana konferencije, veoma važan je bio i efekat ’’networking-a’’, odnosno kontakata koje su posetioci ostvarili međusobno, ali i sa predavačima i nama, organizatorima. Nadam se da će sve ove stvari koje sam naveo dovesti do pojačanog nivoa svesti kod, kako ste vi to naveli, stručne i opšte javnosti  u Zrenjaninu, i da će se još bolje prepoznavati potencijal koji Internet nudi kako manjim sredinama, tako i pojedincima, bilo da su privrednici, preduzetnici, studenti ili samo entuzijasti sa idejom.

I love Zrenjanin : Dosta vremena i truda ste izdvojili od ideje do realizacije konferencije, da li mislite da je prvim Webizom napravljen zančajan iskorak i da će mnoga vrata ubuduće biti otvorena za ovu i konferencije slične tematike?

Vladimir Kovač : Iskreno se nadam da hoće. Iako je sama realizacija konferencije Webiz protekla u najboljem redu, put do realizacije je bio izuzetno naporan i trnovit. Nadamo se da smo dokazali da imamo šta da ponudimo, i da će grad Zrenjanin podržati i u budućnosti osim Webiza, i druge projekte ovog tipa. Mislim da moramo da pokažemo da imamo puno veći potencijal, kako bi Zrenjanin bio vidljiv na mapi Srbije tokom cele godine, a ne samo tokom pet dana tokom trajanja Dana piva, uz svo poštovanje prema toj velikoj zrenjaninskoj manifestaciji. Što se tiče drugih sredina, u celoj Srbiji je na žalost nove ideje teško sprovesti u delo i ova problematika se mora rešavati sistemski, na državnom nivou. Do tada, sve ostaje na entuzijastima poput nas i vas.

Vladimir Kovac

Vladimir Kovač u jednom od brojnih intervjua medijima

I love Zrenjanin : Webiz je očigledno svojim konceptom zaintrigirao kolege iz Crne Gore koji su predložili takoreći „nastavak“ Webiza u njihovoj zemlji, šta mislite o toj ideji ?

Vladimir Kovač : Moram biti iskren, dobili smo puno poziva za „nastavak“ Webiza, što u Srbiji, što u regionu. Definitivno ćemo dobro razmisliti o svim predlozima, a realizovaćemo onaj koji po našoj proceni može da izazove najveći pozitivni efekat. Mislim da bi regionalna konferencija sa aktivnim učešćem predstavnika iz nekoliko država bila pravi pogodak. Mesto održavanja bismo naknadno utvrdili. Ono što moram da napomenem, jeste da se Zrenjaninci nemaju razlog za bojazan – Webiz ostaje zrenjaninska tradicionalna konferencija, bar dok ja i ostalih nekoliko entuzijasta dišemo.

Torbica i Vlada

Webiz je okupio najuticajnije Twitteraše – Kovač sa Zoranom Torbicom

I love Zrenjanin : Naredni Webiz u Zrenjaninu je daleko, međutim postoji li nešto za šta ste već sada sigurni da ćete uvesti ili dopuniti u programskom smislu?

Vladimir Kovač : U programskom smislu ćemo se prilagođavati trendovima koji u tom trenutku budu aktuelni. Ove godine smo imali prvi Webiz, pa smo možda imali malo uopštene teme,a sledeće godine ćemo sigurno imati konkretnijih predavanja i primera, i verujem dosta radionica kroz koje ćemo se truditi da posetiocima i praktično pokažemo kako mogu postići određene rezultate.

Lično bih voleo da nas sledeće godine vreme posluži i da posetiocima Webiz-a koji budu došli sa strane, više pokažemo naš lepi Zrenjanin. Takođe, voleo bih da se što više privrednika i preduzetnika uključi u realizaciju konferencije, od ugostitelja do velikih preduzeća, kako bismo bili što bolji domaćini. Ove godine smo imali samo jednog zrenjaninskog preduzetnika kao podršku, gospodina Veljka Nećakova i njegove firme Aqualine, koji je shvativši značaj konferencije, obezbedio vodu i aparate za točenje vode za posetioce Webiz-a tokom sva tri dana održavanja konferencije, i tim gestom učinio da budemo pravi domaćini, s obzirom da zrenjaninska voda još uvek nije pijaća, te naši gosti bar nisu morali imati dodatni trošak vodu. Nadamo se da će sledeće godine veći broj preduzetnika prepoznati svoju priliku i značaj Webiz-a za Zrenjanin – kaže Kovač.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh