I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Dani Piva

Završeni 27. „Dani piva“ u Zrenjaninu

Dvadeset sedmi  „Dani piva“ u Zrenjaninu završeni su juče na prepunom Žitnom trgu koncertom Vesne Zmijanac. Pojedini pivarski i ugostiteljski štandovi bili su u jednom momentu  tesni da prime veliki broj posetilaca, koje su prethodno sjajnim nastupom zagrejale „Neverne bebe“.

Fordomanija

Na pomenutom trgu je sinoć bilo oko 5000 posetilaca – procene su saobraćajne policije Policijske uprave u Zrenjaninu. O bezbednosti učesnika manifestacije i posetilaca brinuli su pripadnici Policijske uprave u Zrenjaninu i 25 profesionalnih pripadnika službe fizičkog obezbeđenja PATROL 023.

Na velikoj bini na Žitnom trgu tokom četiri manifestacijska dana nastupilo je 12 bendova i izvođača : Galija, Goran Karan i Vagabundo bend, Tanja Jovićević &Rič bič, Dejan Petrović i BIG bend, Neverne bebe, Vesna Zmijanac, tamburaški orkestar „Grupa EGO“, Šišarke, Empathy, Raskršće, ABBA tribute band i Kameleon bend.

Zrenjanin je dobio i najbžeg pivopiju, Zrenjaninca Olivera Čilaga koji je litar piva ispio za 6 sekundi i 74 stotinke. On je titulu najbržeg takmičara u brzom ispijanju piva poneo i 2010. godine kada je imao nešto bolji rezultat od 5,71sekundi. Titulu najbrže dame osvojila je Stojanka  Trivunović iz Melenaca kojoj ovogodišnje učešće takođe nije prvo jer je i ranijih godina pobeđivala u istoj kategoriji. Ona je ove godine postigla rezultat 5’65’’ za ispijanje pola litre piva.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Zabava se odvijala na nekoliko lokacija u samom centru grada – Žitnom, Trgu dr Zorana Đinđića, Trgu Slobode, bašti gradske kuće, parkingu „Prevlaka“, amfiteatru Kulturnog centra, teniskim terenima Kluba „Galeb 1890“, pešačkom mostu i glavnoj gradskoj ulici Kralja Aleksandra I Karađorđevića.

„Panonsko dvorište“ kao novi sadržaj, na jednom mestu okupio je manifestacijske  sadržaje, „Banatske vredne ruke“  i takmičenje u kuvanju riblje čorbe „Zlatni kotlić – memorijal Đula Farkaš“ čiji je ovogodišnji pobednik Goran Reljić iz Žitišta.

Ove godine posetiocima je na pivarskim štandovima ponuđeno 15 različitih vrsta piva.

„Dani piva“ održani su ove godine od 20-23.septembra.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh