I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Gomex

U Zrenjaninu počinje osmi „Korzo fest“

Jedinstveni kulturno-zabavni, muzički i dramski događaj – „Korzo fest“ već osam godina održava se svake godine u letnjem periodu u glavnoj gradskoj ulici u Zrenjaninu. Pod pokroviteljstvom kompanije Gomex, ovogodišnja manifestacija počeće u petak, 20. jula i trajaće do 11. avgusta.

Tokom četiri vikenda (petkom i subotom) glavnom ulicom u Zrenjaninu prodefilovaće brojni učesnici i izvođači. Posetiocima „Korzo festa“ predstaviće se radionice starih zanata (izrada predmeta od stakla, pustovanje vune, priprema kolača…) kao i slikari, lutkari, muzičari…

Muzička slika „Korzo festa“ zapravo će biti šetnja kroz razne žanrove, od a capella muziciranja do nastupa proverenih imena kao što su „Apsolutno romantično“, Bilja Krstić i drugi. Najmlađi posetioci uživaće uz već pomenute lutkarske predstave i u druženju sa animatorima, a biće prilike i da pokažu svoja likovna umeća kroz slikarske radionice. Predviđeno je da za vreme trajanja „Korzo festa“ bude organizovan i svojevrsni „Korzo kviz“ tokom kojeg bi posetioci odgovarali na pitanja i tako dobili priliku da osvoje brojne vredne nagrade. Uz generalnog pokrovitelja, kompaniju Gomex, ovogodišnji „Korzo fest“ podržala je i lokalna samouprava kao i Gradska biblioteka „Žarko Zrenjanin“.

Program prvog vikenda „Korzo festa“:

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Petak, 20. juli

Od 18:00 do 22:00 – „Naša mala pijaca“ (radionica starih zanata „Janjine staklene iskre“ i obuka za izradu mozaika od stakla), „Flora i prijatelji“ (slikarska radionica za decu i prodajna izložba slika)

Od 19:00 – Lutkarska predstava za decu i animacija

Od 20:00 – Kulturni program Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“

Od 22:00 – Koncert grupe APSOLUTNO ROMANTIČNO

„KORZO KVIZ“ – Učestvujte u kvizu i kao nagradu osvojite putovanje

Subota, 21. juli

Od 18:00 do 22:00 – „Naša mala pijaca“ (radionica starih zanata „Vunaart“ i obuka za izradu predmeta od pustovane vune), „Flora i prijatelji“ (slikarska radionica za decu i prodajna izložba slika)

Od 19:00 do 20:30 – Predstava za decu „ČUDESNA BAJKA“ isprepletena svim bajkama sa 12 originalnih kostima i animacija

Od 22:00 – Nastup benda FENIX

„KORZO KVIZ“ – Učestvujte u kvizu i kao nagradu osvojite putovanje

 

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh