I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Gomex

U Vršcu obeleženi jubilarni 60. „Dani berbe grožđa“

Manifestacija u čast grožđa, vina i vinograda, koja se u Vršcu proslavlja duže od pola veka, „Dani berbe grožđa“ održana je jubilarni 60. put od 14. do 17. septembra.


Tokom četiri dana varoš podno Vršačkog brega posetilo je više od 150.000 posetilaca iz svih delova Vojvodine. Kompanija GOMEX sa zadovoljstvom se odazvala pozivu organizatora da i ove godine bude deo manifestacije i na taj način doprinese kvalitetu ovog veoma zanimljivog kulturno-zabavnog događaja.

-Prigodne poklon pakete naša kompanija obezbedila je za „Miss Dana berbe grožđa“ i njene pratilje, zatim za najkreativnije maske na tradicionalnom dečijem maskenbalu kao i za one koji su bili u prilici da uhvate „Grožđe iz aviona“, odnosno kupone koji su bacani iz aviona tokom poslednjeg dana manifestacije. Nakon proglašenja „miss“ ovogodišnjeg „Grožđebala“ i njenih pratilja, poklon pakete GOMEX-a devojkama je uručila gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović. Izbor za najlepšu masku tradicionalnog dečijeg maskenbala doneo je žiriju pune ruke posla. Jer – sve maske su bile sjajne a poklon pakete GOMEX-a ipak je trebalo dodeliti za tri najbolje… Poslednjeg dana manifestacije, u nedelju 17. septembra, tačno u podne, Dvorskom ulicom i centrom Vršca prošao je najšareniji karneval regiona, okićen GOMEX-ovim balonima, u kojem su najmlađi Vrščani i njihovi gosti uputili pozdrav letu i najavili dolazak jeseni, kažu u ovoj kompaniji.

Nakon karnevala, zvuk avionskog motora najavio je „Bacanje grožđa iz aviona“. Za deset najbržih i najspretnijih, koji su uspeli da uhvate padobrane sa kuponima, naša kompanija obezbedila je zanimljive i lepe poklone. Inače, Vršac i njegova okolina poznati su kao vinogradarski kraj još od vladavine Rimljana. Prvi pisani podatak o vršačkom vinu potiče iz 1494. godine, kada je dvorski ekonom Budima platio bure vršačkog vina 10,5 zlatnih forinti, za ugarskog kralja Ladislava. U 19. veku, Vršačko vinogorje bilo je među najvećima u Evropi i prostiralo se na 17.000 jutara. Značaj vinogradarstva za vršački kraj ogleda se i u činjenici da je, od 1804. godine, vinova loza sastavni deo grba grada Vršca.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

 

 

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh