I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Kuća zdravlja
Gomex

Otvoren 48. Susret profesionalnih pozorišta lutaka Srbije

Zrenjaninsko Narodno pozorište „Toša Jovanović“domaćin je 48. Susreta profesionalnih pozorišta lutaka Srbije u periodu od 11. do 14. marta.

U uvodu 48. Susreta svečano je otvorena izložba „Boj na Kosovu“ lutkarke Ljiljane Branovački.

Nakon toga, na Dramskoj sceni okupljene goste pozdravili su direktor Narodnog pozorišta Ivan Francuski i pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić, dok je ovogodišnju nacionalnu smotru lutkarskih pozorišta otvorenom proglasio Mirko Krlić, predsednik Odbora za kulturu i informisanje u Skupštini Republike Srbije.

Ovaj značajan kulturni događaj održava se pod pokroviteljstvom dugogodišnjeg partnera zrenjaninskog teatra – kompanije Gomex.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

-Ovom podrškom, naša kompanija dodatno je iskazala značaj ulaganja u kulturu ali i želju da se grad Zrenjanin pozicionira visoko na teatrološkoj mapi Srbije, kažu u kompaniji Gomex.

Susret profesionalnih lutkarskih pozorišta Srbije, događaj kojeg organizuje UNIMA, ponovo je u Zrenjaninu nakon 15 godina, a ta čast je prvi put domaćinu ukazana 1969. godine.

Tokom četvorodnevnog programa predstaviće se sva profesionalna pozorišta lutaka Srbije i to predstavama koje smatraju svojim najznačajnijim ostvarenjima u prethodnoj sezoni.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh