I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Gomex

Cveće i rukotvorine ulepšali plato ispred „Totala“

Tradicionalni sajam cveća organizovan je na platou ispred Supermarketa „TOTAL“ u Zrenjaninu. Na poziv kompanije „Gomex“, ove godine su se odazvali „Carska bašta“ iz Mužlje, rasadnici „Eden“ i „Čistoća i zelenilo“, Udruženje žena „Dositej“ i „Bagljaš“, Osnovna i srednja škola „9. maj“, cvećare „Evergreen“ i „Daruši“ kao i samostalni proizvođači cveća i prateće opreme za hortikulturu.

Pored cveća, mogli su se kupiti i predmeti ručne izrade, poput nakita, podmetača, magneta, a najveći broj izrađen je tehnikom dekupaž.

„Pored uzgajivača i proizvođača cveća i ostalih biljaka, imamo i nekoliko udruženja žena iz Zrenjanina koje su izložile svoje rukotvorine. U ponudi je veliki broj saksijskog i rezanog cveća, rasada, i takođe, veliki broj suvenira. Kompanija „Gomex“ kao društveno odgovorna kompanija, trudi se da uoči Đurđevdana okupi što veći broj izlagača i tako našim sugrađanima priušti nesvakidašnji događaj. Zahvalnost dugujemo prvenstveno našim potrošačima i učesnicima sajma, i pozivam ih da budu sa nama svake godine“ – izjavio je Dragan Čorokalo, marketing menadžer kompanije „Gomex“.

Škola „9. maj“ drugi put učestvuje na sajmu cveća. Ovaj put su izložili rasade tikvica i kadifica koje uzgajaju u plastenicima, kao i predmete rađene dekupaž tehnikom, koje su, prema rečima štićenika Bobe Pintora, radili svi iz Dnevnog centra „Naša priča“.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Veliku pažnju izazvao je i štand cvećare „Evrgreen“. Posebno divljenje građana izazvale su orhideje.

„U našoj ponudi su biljke iz Holandije i drugih zemalja. Ističe se ponuda ekskluzivnijih orhideja poput „Kraljevske“ koje su dosta velike, i ove u boji „Magic blue“. Tu su i aranžmani kaktusa sa peskom u staklu, i aražirani pamuk koji je drugačija varijanta. Imamo i tropske biljke kao što je“Feniks palma“, olijanderi, Klematis kao i drvo masline, a zanimljive su i Kalanhoe i Kalandive koje su višegodišnje biljke i veoma zahvalne za održavanje“, rekao nam je predstavnik cvećare „Evergreen“ Jovan Momirski.

  • Divider

  • Divider
Na vrh