I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Gomex

Primer za poštovanje: Prijateljstvo jedne škole i poslovnog giganta

Osnovna i srednja škola „9. maj“ dugih 50 godina obrazuje i vaspitava decu i omladinu sa smetnjama u razvoju. Danas je to ustanova sa mnogo saradnika, prijatelja i dobrotvora. Nekada je ova škola nosila naziv po čuvenom ruskom pedagogu Antonu Semjonoviču Makarenku, čije prezime i dan danas neki Zrenjaninci koriste u pogrdnom smislu.

Briga o osobama sa posebnim potrebama, „drugačijima“, marginalizovanima, ne treba da bude samo briga pojedinaca, već čitavog društva. Tako se i savremeni poslovni sistemi sve više uključuju i pokazuju interesovanje za društvenu odgovornost, odnosno dobrobit celokupnog društva.

Kompanija Gomex svojim poslovnim rezultatima izaziva poštovanje i motiviše druge na istrajnost i pozitivan stav. Ova kompanija često dariva i vodi brigu o ranjivim grupama društva.

Pre nekoliko godina, između ove kompanije i škole „9. maj“, desila se „ljubav“, jer ne postoji druga reč kojom bi se objasnila ta vrsta stalne brige za decu i mlade koji pohađaju ovu školu. U školi, zbog izuzetno brižnog odnosa, zaposlene u Gomexu zovu svojim prijateljima, pa i porodicom.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

-Saradnja između kompanije Gomex i Osnovne i srednje škole „9. maj“ već dugo je zapravo pravo, pravcato prijateljstvo. Čak i više od toga – spremni smo da kažemo uzajamna ljubav koja traje na obostrano zadovoljstvo. Poslovni rast kompanije Gomex doveo je do toga da svake godine sve više sredstava (a dodaćemo i brige) izdvajamo za donacije i sponzorstva pojedinaca, grupa, kolektiva, udruženja, manifestacija… Ali, kako to već biva sa najboljim prijateljima koji su nas prihvatili kao deo svoje porodice – naši „devetomajci“ uvek su nam prioritet, kaže za portal I love Zrenjanin marketing menadžer te kompanije, Nedeljko Golušin.

Na svoje prijatelje iz te škole, misle i prilikom proslave značajnih datuma za kompaniju. Tako je već postala tradicija da prilikom rođendana Gomexa gosti umesto poklona donose prilog za decu iz škole „9. maj“.

-Đaci i nastavnici su nam ujedno i najdraži gosti na humanitarnim sportskim događajima koje organizujemo i podržavamo. S ponosom ćemo ovde istaći njihovo učešće na Humanitarnom košarkaškom turniru za igrače do 16 godina Basketball cup Zrenjanin u Kristalnoj dvorani, čime smo ih podstakli da poprave sliku o sebi u sopstvenim očima i očima drugih ljudi, olakšali uklanjanje psiholoških barijera između ostalih učesnika i publike, pružili im osećaj zadovoljstva i radosti i pomoć u procesu socijalnog uključivanja i integracije u društvenu sredinu – istakao je Golušin.

Dugogodišnja i veoma značajna podrška Gomexa deo je organizacije Inkluzivnih igara „Kad granice ne postoje igramo se mnogo bolje“ koje se održavaju svake godine u zrenjaninskoj Hali sportova i okupljaju učenike iz cele Vojvodine. Podrška kompanije nije izostajala ni u predstavljanju na „Evropskom selu“, u organizovanju „Dana autizma“ i „Danu osoba sa Daunovim sindromom“. Velika pomoć pružena je i prilikom prodaje radova nastalih u radionicama Učeničke zadruge „Zajedno“, najviše kroz organizaciju raznih izložbi i sajmova rukotvorina i cvetnih rasada, među kojima su se našli i proizvodi „devetomajaca“.

Ljubav i prijateljstvo jedne, godinama marginalizovane škole i jednog poslovnog giganta odoleva vremenu i pobija stavove onih koji su u ovakav vid saradnje, prijateljstva i druženja sumnjali.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh