I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Gomex

„Porodični magazin“ trgovinskog lanca Gomex postao omiljen svim generacijama

„Porodični magazin“ koji izlazi i distribuira se pod okriljem trgovinske kompanije Gomex, na samom početku izdavanja smatrao se lifletom proširenim informacijama. Međutim, za svega par meseci, ovaj „informator“ u potpunosti je opravdao svoj naziv. Korisne i zanimljive informacije, čitavi tekstovi, učinili su ga pravim magazinom, a njegova publika postala je cela porodica. Upravo se koncept tako i osmišljava, da informacije u „Porodičnom magazinu“ koriste svim generacijama. Najviše ga svakako vole srednje generacije, oni koji planiraju kućni budžet, penzioneri, a vole ga i mlade majke zbog saveta pedijatra, domaćice zbog slasnih recepata, oni koji vode računa o ishrani zbog saveta lekara..

-Kompanija Gomex se izdvaja od konkurencije štampom drugačije vrste lifleta, koji je u formi „Porodičnog magazina“. Naša je želja bila da napravimo novine koje će naše potrošače malo zabaviti, malo edukovati i omogućiti im da se snabdevaju po povoljnijim cenama. Magazin predstavlja suštinski i konceptualni novitet u komunikaciji sa potrošačima u kome se pored oglašavanja akijskih artikala sa cenama, čitaocima nudi i besplatan dodatni sadržaj. Sve objave (pritom mislimo i na tekstove i na odabir artikala) se pažljivo pripremaju i slažu na način prihvatljiv svima od 7 do 107 godina. Obrađuje se dosta tema – od kulinarstva, zdravog života, škole i navika, do istorijskih činjenica, književnosti i raznih zanimljivosti. Takođe imamo interakciju sa potrošačima koji nam šalju recepte koje nagrađujemo, a objavljujemo i najinteresantnije opise arhaičnih izraza koje nam naši pratioci ostavljaju na Facebook stranici. Ovakva uređivačka politika izdvojila je „Porodični magazin“ kao veoma omiljeno štivo ne samo među našim redovnim potrošačima, već i među onima koji možda upravo zbog „Porodičnog magazina“ dolaze u Gomexove radnje. Uvođenjem ovakve vrste lifleta, kompanija Gomex takođe je dodatno „podigla lestvicu“ u svetu trgovine, jer je ovakav koncept potpuna novina u svetu retail-a u Srbiji, navode u Kompaniji Gomex.

O uspehu ovog informatora svedoče i brojke. U početku je tiraž bio 150.000 primeraka, a širenje mreže maloprodajnih objekata i broja kupaca, doprinelo je tome da se danas štampa 257.000 primeraka, dva puta mesečno. Pola tiraža se insertuje u poštanske sandučiće, a druga polovina je na raspolaganju potrošačima u samim prodajnim objektima.

-„Porodični magazin“ je vrlo kvalitetan i savremen način komunikacije na relaciji Gomex -potrošači. komunikaciji sa našim potrošačima i čitaocima magazina, često čujemo da im je listanje magazina vid opuštanja i relaksacije. Većina njih u tim trenucima i odlučuje da ode do najbliže Gomexove prodavnice i kupi oglašene artikle. Od svog starta, ovaj način komunikacije sa potrošačima ima i svoju elektronsku verziju, odnosno kreiramo i „Porodični magazin“ u elektronskoj formi, pogodan za slanje mejlom ili prikazivanje na našem veb sajtu i FB stranici. Često, današnji savremen, brz tempo života ne dozvoljava opuštanje uz štampano izdanje, pa je magazin u elektronskoj formi odlična zamena. Bitna stvar je da se u svakom broju potrošačima kroz uvodnik obraća direktor Goran Kovačević. Imamo dosta potrošača koji redovno čitaju uvodnike i javljaju nam se sa sugestijama, kritikama ili pohvalama, kažu u ovoj kompaniji.

Kreativni tim te kompanije koji stoji iza „Porodičnog magazina“ radi kontinuirano na poboljšanju celokupnog vizuelnog i drugog sadržaja. Čitaoci su i sami mogli da zaključe nedavno da je magazin bogatiji za novi sadržaj i obogaćeni koncept koji će se zadržati u budućnosti.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

 -Za početak, našim potrošačima (čitaocima) ponudili smo niz novih, zanimljivih sadržaja – od intervjua sa poznatima na temu njihovog snalaženja u kuhinji i kuvanju, preko tekstova o hrani koje će pisati renomirani domaći stručnjaci, do tema koje ćemo obrađivati u našim „redovnim“ rubrikama. Iskrena nam je želja da „Porodični magazin“ kupci u Gomexovim radnjama prihvate kao glasilo koje se kreira za njih u skladu sa njihovim željama i potrebama i da tako steknemo njihovo poverenje. Iskoristićemo priliku da citiramo i deo uvodnika koji je napisao Goran Kovačević za jedan od Porodičnih magazina: “Najveći deo propagandnih poruka sadrži element poverenja i to nije “bez vraga”. Poverenje je u poslu najveće dobro. Kada sa svojim klijentima ostvarite odnos poverenja, vi ste “cementirali” svoju budućnost. E sad… O poverenju je lakše pričati, još lakše ga je izgubiti, a jako teško steći. Steći poverenje u modernom rečniku praktično znači postati “brend”, a koliko znači biti brend najbolje govori navodna anegdota gde su direktora jedne velike multinacionalne kompanije pitali šta bi mu manje teško palo: da mu zemljotres uništi objekte ili da izgubi brend (emocionalni odnos poverenja sa potrošačem)? Bez razmišljanja, direktor je odgovorio da bi pre žrtvovao objekte jer se oni brže grade od brenda (poverenja).“ Zato je sve što radimo upravo u skladu sa našim kompanijskim sloganom: „Kod nas znate šta kupujete, kažu na kraju u ovoj kompaniji.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh