I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • agencija dane
Gomex

Kompanija Gomex podržala 44. „Pesničku štafetu“ u Zrenjaninu

U organizaciji Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ u periodu od 16. do 27. aprila održana je 44. „Pesnička štafeta“.

Završna svečanost ove veoma značajne manifestacije organizovana je 15. maja u prostorijama zrenjaninskog Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“, uz prisustvo velikog broja dece iz grada i okolnih naseljenih mesta, nagrađenih učenika i učenica kao i predstavnika ustanova kulture i prijatelja „Pesničke štafete“.

Kompanija GOMEX već nekoliko godina aktivno učestvuje u organizaciji „Pesničke štafete“ i prigodnim paketima nagrađuje najbolje mlade pesnike.

-Naša podrška nije izostala ni ovog puta, a dobitnici nagrada izrazili su veliko zadovoljstvo poklonima koje im je uručio predstavnik naše kompanije.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

44.“Pesnička štafeta“ obišla je 60 škola na teritoriji Srednjeg Banata i opštine Titel, a od 250 pesama koje su bile u konkurenciji za nagrade, izabrano je dvanaest pesama u kategoriji: jedna prva, dve druge i tri treće nagrade, kako za niže, tako i za više razrede osnovne škole.

Ovogodišnja manifestacija bila je posvećena prijatelju zrenjaninske biblioteke, književniku Igoru Kolarovu (1973-2017) koji je dva puta bio gostujući pesnik na „Pesničkoj štafeti”. Igoru u čast, pet stvaralaca za decu i mlade ove godine vodilo je manifestaciju.

Biblioteka je ovim povodom objavila i knjigu koja prati ova dešavanja, jedinstvenu u odnosu na sve do sada objavljene u okivru edicije „Književnost za decu i omladinu”. Knjiga „Veliki lepi balon” sadrži tekstove Igora Kolarova, kao i stvaralaca koji su bili gostujući voditelji manifestacije: Jasminke Petrović, Uroša Petrovića, Dušana Pop Đurđeva, Branka Stevanovića i Dejana Aleskića.

Knjigu je ilustrovalo šest eminentnih ilustratora: Dobrosav Bob Živković, Ana Petrović, Kosta Milovanović, Mladen Anđelković,  Tihomir Čelanović i Aleksa Gajić.

Manifestaciju „Pesnička štafeta“ svake godine prati oko 10.000 dece, a u njoj aktivno učestvuje preko 3.000 osnovnoškolaca.

  • Divider

  • Divider
Na vrh