I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Gomex

Kompanija Gomex 21. rođendan dočekuje sa 1.338 zaposlenih

Kompanija Gomex ovih dana proslavlja dvadeset prvu godišnjicu postojanja i uspešnog rada. 

Mala porodična firma koja je počela sa svega tri zaposlena radnika, danas u 121 objektu na teritoriji Vojvodine, Mačve i Beograda zapošljava 1.338 radnika.

-Zahvaljujući strpljiom radu, velikim odricanjima i poštenim poslovanjem, Gomex je danas stabilan, ozbiljan i respektabilan trgovački lanac. Tokom ovih godina potrošači su u nama prepoznali „komšijsku“ prodavnicu, podjednako neophodnu i u gradu i u selima, rekao je  Goran Kovačević direktor Gomex-a najavljujući proslavu 21. rođendana kompanije.

20160329_110721n

Koncept takozvanih „radnji malog formata“ pokazao se kao dobra odluka menadžmenta kompanije, pa tako maloprodajni objekti imaju u proseku 250 kvadrata prodajnog prostora.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

-Broj objekata u ovoj godini u odnosu na prošlu porastao je za jedan pa tako sada maloprodajnu mrežu čini 121 objekat. Ipak treba podvući detalj da je u prošloj godini zatvoreno 8 objekata, a otvoreno 9 novih ali da je prodajni prostor uvećan za 1700 kvadratnih metara. To je zato što smo utvrdili da je u prodavnicama manjim od 200 kvadratnih metara nemoguće pružiti kvalitet usluge koji mi želimo da pružimo zbog čega smo se odlučili da te manje objekte zatvorimo i zamenimo ili proširimo novim – rekao je Kovačević.
gomex2

gomex1

On je dodao i da se roba u naše prodavnice doprema iz dva velika distributivna centra u Zrenjaninu i Šapcu.  Centar u Šapcu se već sada proširuje sa dodatnih 2000 kvadrat,a dok se magacin neutralne robe u Zrenjaninu proširuje za gotovo 3500, a hladnjače za 600 kvadrata.

Svo meso i mesne prerađevine proizvode se u Rashladno-distributivnom centru u Zrenjaninu odakle se šalju u sve objekte u sistemu.

-Dugoročna kvalitetna saradnja sa dobavljačima čiji se broj iz dana u dan povećava omogućila je Gomex-u da u svakom trenutku svojim kupcima ponudi veliki broj artikala po konkurentnim cenama. Uspostavljen je takav sistem snabdevanja kojim na najbolji način udovoljamo željama kupaca, a istovremeno imamo i potpuni lanac sledljivosti robe. Bruto promet kompanije u protekloj godini iznosio je 75 miliona evra dok je profitna stopa 2%, rečeno je na današnjem susretu sa novinarima.

20160329_151929

Dvadeset jednu godinu Gomex važi za visoko društevno-odgovornu kompaniju koja je nebrojeno puta priskočila u pomoć zajednici i pojedincima kada je to bilo neophodno. Generalni je sponzor Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ od 2010. godine, i dugogodišnji partner sa ustanovama poput „Crvenog krsta“, Dnevnog centra „Alternativa“, Rotarakt kluba, i mnogih drugih.

-Smatram da je moja kompanija koja na današnji dan zapošljava 1338 radnika, čime smo i najveći domaći poslodavac,  najviše društveno-odgovorna redovnim plaćanjem poreza, plata i dobavljača – naglasio je Goran Kovačević.

gomex3

U ovoj godini planiran je nastavak širenja maloprodajne mreže i proširenje kapaciteta sva tri distributivna centra. Biće otvoreni novi objekti u Lazarevcu i Šidu, a potom sledi i otvaranje drugog objekta prvo u Bačkoj Palanci,  a zatim i u  Pančevu. To je samo deo od 25 novih objekata čije se otvaranje planira u ovoj godini.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh