I love Zrenjanin

  • Home Interpoint
  • Aviv park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Gomex

Kako su „City games“ vratile duh fer takmičenja u naš grad (10 SLIKA + VIDEO )

U Zrenjaninu je prvi put održana međunarodna sportska manifestacija zabavnog karaktera “City games” po ugledu na nekadašnje omiljene Igre bez granica. Iako manjeg kapaciteta od slavnih igara, sinoć su „City games“ na Gradskom bazenu pripredile nezaboravan doživljaj za više stotina naših sugrađana.

Takmičilo se ukupno šest ekipa – iz Beograda, Temerina, Kikinde, Pančeva, Sombora, i Zrenjanina. Timovi su se nadmetali u šest igara zanimljivih naziva: leteći vaterpolo, spašavanje turistkinje, vošarka, vodena alka, pršut i veslo.

PR manifestacije Tijana Gojković podsetila je da je ovo drugi put da Srbija učestvuje u međunarodnoj manifestaciji „City games“.

-Pored naše, učestvuje još 11 zemalja. Do sada su održana dva kvalifikaciona takmičenja – u Čačku i na Paliću, nakon čega smo izabrali troje finalista. Posle Zrenjanina nas očekuje kvalifikacija u Somboru, a finale će biti 20. jula na Zlatiboru kada ćemo odabrati najbolji tim koji će se dobro pripremiti i predstavljati našu zemlju početkom septembra u Biogradu,u Hrvatskoj. Naša manifestacija spaja zemlje regiona, ovde smo i dalje svi Jugoslavija, širimo drugarstvo, rekla je Gojković.

Neposredno pre početka igara, publici i takmičarima se obratio pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura.

-Podsetiću vas da je grad Zrenjanin učestvovao u finalnom takmičenju u Bordou, “Igara bez granica”, kada smo osvojili drugo mesto i doneli Srebrnu antenu. Kapiten je bio naš proslavljeni sportista Vojislav Tabački. Velika je čast što je grad Zrenjanin dobio i sada priliku da bude domaćin. Spremni smo, i nadam se da će tim iz našeg grada pobediti i otići u finale, istakao je Salapura.

Generalni sponzor takmičenja je kompanija “Gomex”, a o učešću u ovoj manifestaciji govorio je menadžer Nedeljko Golušin.

-Ovo je jedna od lepih prilika da se pokaže naša visoka društvena odgovornost. Želja nam je bila da se priključimo ovoj manifestaciji, da pokažemo da Zrenjanin može da bude dobar domaćin. Takođe želimo da tim iz Zrenjanina ostvari plasman za dalje takmičenje, pa čak i da nas predstavlja na međunarodnom. Mi ćemo se s naše strane potruditi da i u narednim godinama budemo partner ovako divne manifestacije kao što je “City games”, kaže Golušin.

Pobednik takmičenja na Gradskom bazenu u Zrenjaninu bila je ekipa Sombora, drugo mesto je osvojila ekipa iz Kikinde, a treće ekipa Zrenjaninaca. Pobednici su i svi oni koji su na ulazu prilagali donacije, i koji su doprineli da se sakupi više od 17 000 dinara kao podrška radu Dnevnog centra „Alternativa“ iz Zrenjanina koji vodi računa o deci i mladima sa posebnim potrebama.

  • Divider

  • Divider
  • Daruši
  • Park sala Zrenjanin
Na vrh