I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Društvena odgovornost

Halo taksi sprovodi edukativnu akciju protiv raka dojke

Nacionalni dan borbe protiv raka dojke će se obeležavati svake godine, a datum 20. mart je odabran kao prvi dan proleća, što simbolizuje buđenje prirode i stvaranje novog života. Srbija na ovaj način postaje bogatija za još jedan dan posvećen prevenciji bolesti i očuvanju javnog zdravlja.

U cilju podizanja svesti javnosti i edukacije o značaju prevencije raka dojke, u Srbiji će se od ove godine 20. marta zvanično obeležavati Nacionalni dan borbe protiv raka dojke u Kalendaru javnog zdravlja.

Prema statističkim podacima, rak dojke je najrasprostranjenije maligno oboljenje kod žena u Srbiji.

Od raka dojke u našoj zemlji svake godine oboli približno 4000 žena, a oko 1600 žena izgubi bitku sa ovom bolešću. Lekari ipak ističu važnost prevencije i nude ohrabrenje porukom da je rak dojke izlečiv u velikom broju slučajeva ukoliko se otkrije na vreme.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin

„Najefikasniji pristup unapređenju zdravlja, kada je u pitanju kontrola maligniteta, među kojima i raka dojke, jeste prevencija.

Povodom prvog obeležavanja Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke, biće organizovan niz događaja kojima će se skrenuti pažnja javnosti i žene podsetiti da odlaze na redovne lekarske preglede, jednom godišnje.

Ovoj humanoj akciji se priključilo i udruženje „Halo Taksi“ iz Zrenjanina.

halo taksi

– Cilj nam je da sa naše strane utičemo koliko možemo i podstaknemo naše sugrađanke na prevenciju i rane preglede. Svako naše vozilo nosi mašnicu koja simbolizuje prevenciju raka dojke i to činimo ne samo sada već 365 dana u godini, dodao je Igor Prvulov ispred „Halo Taksija“.

On je dodao da će se u vozilima Halo taksija tokom narednih dana deliti edukativne brošure o ovoj temi, a da će cilj biti da se žene animiraju da što pre urade neophodan preventivni skrining.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh