I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Pozorište Zrenjanin
Aktuelno

ZREPOK i NIS uređuju dvorište novog vrtića na Gradnulici

Poslovno udruženje ZREPOK predstavilo je danas projekat “ Dečiji zeleni list“ kroz koji će u dvorištu vrtića u izgradnji – „Alisa u zemlji čuda“, za najmlađe biti uređena zelena površina.

deciji-zeleni-list

Projekat je osmišljen kako bi se u zrenjaninskom naselju Gradnulica oformio prostor namenjen deci, i na ovaj način podstakla društvena zajednica da sledi pozitivan primer.

– Činjenica je da u tom naselju nema puno prostora za igru dece, ali ni mesta na kom roditelji i stariji mogu sa njima da se odmore. U okviru ovog projekta želimo da podignemo svest o značaju životne sredine i kod najmlađih i njihovih roditelja, a namera da pokrenemo društveni aktivizam ostvarila se tako što su meštani Gradnulice već pokosili prostor, zaštitili ga od daljeg rasta korova i pripremili za oplemenjivanje. Verujemo da ćemo na ovaj način dati jednu lepšu sliku o Zrenjaninu i podstaći i ostale građane i privredne subjekte da učine isto, rekao je predsednik Udruženja ZREPOK, Dragan Vidaković.

I Taxi Zrenjanin

Udruženje je osmislilo projekat i za realizaciju izdvojilo 100.000 dinara, a dodatnu finansijsku podršku u vidu 437.000 dinara obezbedila je komapnija NIS kroz program „Zajednici zajedno“.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Aktivnosti projekta „Dečiji zeleni list“ počinju u avgustu i trajaće do novembra, a specifičnost projekta biće i izrada zalivnog sistema koji će biljakama i sadnicama obezbediti neophodnu vlagu.

– Izbor sadnog materijala prilagođen je deci i njihovom uzrastu, vodilo se računa da vrste drveća, cveća, rastinja ne budu invanzivni ni alergenti. Nakon što su meštani tog naselja pripremili teren, u avgustu će biti postavljen sistem za navodnjavanje, a sadnja će biti obavljena krajem oktobra. Zalivanje će biti zasnovano na principu „kap po kap“ i biće kontrolisano, a radiće onda kada deca nisu tu i noću, rekla je pejzažni arhitekta Jelena Purkov ispred JP „Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina“

U delu projekta koji se odnosi na podizanje svesti o shvatanju značaja zaštite životne sredine, biće organizovane kreativne radionice koje će voditi Irena Tot, a na kraju projekta biće organizovan nagradni likovni konkurs na temu „Dečiji zeleni list“.

Predsednik Saveta Mesene zajednice Gradnulica, Siniša Vukić, potvrdio je da je u toku opremanje objekta i da se nada da će useljenje biti 1. septembra, kako je ranije i najavljeno.

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh