I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

ZREPOK i NIS uređuju dvorište novog vrtića na Gradnulici

Poslovno udruženje ZREPOK predstavilo je danas projekat “ Dečiji zeleni list“ kroz koji će u dvorištu vrtića u izgradnji – „Alisa u zemlji čuda“, za najmlađe biti uređena zelena površina.

deciji-zeleni-list

Projekat je osmišljen kako bi se u zrenjaninskom naselju Gradnulica oformio prostor namenjen deci, i na ovaj način podstakla društvena zajednica da sledi pozitivan primer.

– Činjenica je da u tom naselju nema puno prostora za igru dece, ali ni mesta na kom roditelji i stariji mogu sa njima da se odmore. U okviru ovog projekta želimo da podignemo svest o značaju životne sredine i kod najmlađih i njihovih roditelja, a namera da pokrenemo društveni aktivizam ostvarila se tako što su meštani Gradnulice već pokosili prostor, zaštitili ga od daljeg rasta korova i pripremili za oplemenjivanje. Verujemo da ćemo na ovaj način dati jednu lepšu sliku o Zrenjaninu i podstaći i ostale građane i privredne subjekte da učine isto, rekao je predsednik Udruženja ZREPOK, Dragan Vidaković.

PerSu marketi

Udruženje je osmislilo projekat i za realizaciju izdvojilo 100.000 dinara, a dodatnu finansijsku podršku u vidu 437.000 dinara obezbedila je komapnija NIS kroz program „Zajednici zajedno“.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Aktivnosti projekta „Dečiji zeleni list“ počinju u avgustu i trajaće do novembra, a specifičnost projekta biće i izrada zalivnog sistema koji će biljakama i sadnicama obezbediti neophodnu vlagu.

– Izbor sadnog materijala prilagođen je deci i njihovom uzrastu, vodilo se računa da vrste drveća, cveća, rastinja ne budu invanzivni ni alergenti. Nakon što su meštani tog naselja pripremili teren, u avgustu će biti postavljen sistem za navodnjavanje, a sadnja će biti obavljena krajem oktobra. Zalivanje će biti zasnovano na principu „kap po kap“ i biće kontrolisano, a radiće onda kada deca nisu tu i noću, rekla je pejzažni arhitekta Jelena Purkov ispred JP „Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina“

U delu projekta koji se odnosi na podizanje svesti o shvatanju značaja zaštite životne sredine, biće organizovane kreativne radionice koje će voditi Irena Tot, a na kraju projekta biće organizovan nagradni likovni konkurs na temu „Dečiji zeleni list“.

Predsednik Saveta Mesene zajednice Gradnulica, Siniša Vukić, potvrdio je da je u toku opremanje objekta i da se nada da će useljenje biti 1. septembra, kako je ranije i najavljeno.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh