I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Aktuelno

Zrenjaninu 2 miliona za saobraćajnu signalizaciju

Gradu Zrenjaninu odobreno je 2 miliona dinara bespovratnih sredstava na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, namenjenih unapređenju saobraćajne infrastrukture.

Ugovor je danas u ime pokrajine potpisao pokrajinski sekretar Miroslav Vasin, a ispred Grada Zrenjanina zamenik predsednika Skupštine, Ljubomir Stanisavljev.

saobracaj1– U okviru konkursa „Podrška razvoju saobraćaja i telekomunikacija u AP Vojvodini“, Zrenjanin je dobio 2 miliona dinara za realizaciju projekta „Uređenje saobraćajne signalizacije i postavljanje tehničkih sredstava za usporavanje saobraćaja u zoni Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“ i Medicinske škole. Ukupna vrednost projekta iznosi 5,4 miliona dinara, od kojih je deo danas odobren od Pokrajine, a ostatak od 3,4 miliona izdvojiće Grad Zrenjanin, rekao je Stanisavljev.

U ovom projektu učestvovalo je 20 opština i gradova u Vojvodini koji su sa Pokrajinom udružili finansijska sredstva za izgradnju semafora i „ležećih policajaca“ u neposrednoj blizini škola i predškolskih ustanova i za izmeštanje autobuskih stajališta sa saobraćajnih traka kolovoza.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Fordomanija

lezeci-policajac
Cilj je da poboljšamo saobraćajnu bezbednost u više opština, da se smanji broj saobraćajnih nezgoda u naseljenim mestima i zaštite deca, kao najugroženiji učesnici u saobraćaju. Odobreno je ukupno 20 projekata, u koje je Pokrajina uložila 40 miliona dinara – rekao je Vasin nakon potpisivanja ugovora.
 
Vasin je i za narednu godinu najavio ovakav konkurs sa još obimnijim finansijskim sredstvima.

Foto : zrenjanin.rs, klix.ba
 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam sve vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh