I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Zrenjaninu 2 miliona za saobraćajnu signalizaciju

Gradu Zrenjaninu odobreno je 2 miliona dinara bespovratnih sredstava na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, namenjenih unapređenju saobraćajne infrastrukture.

Ugovor je danas u ime pokrajine potpisao pokrajinski sekretar Miroslav Vasin, a ispred Grada Zrenjanina zamenik predsednika Skupštine, Ljubomir Stanisavljev.

saobracaj1– U okviru konkursa „Podrška razvoju saobraćaja i telekomunikacija u AP Vojvodini“, Zrenjanin je dobio 2 miliona dinara za realizaciju projekta „Uređenje saobraćajne signalizacije i postavljanje tehničkih sredstava za usporavanje saobraćaja u zoni Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“ i Medicinske škole. Ukupna vrednost projekta iznosi 5,4 miliona dinara, od kojih je deo danas odobren od Pokrajine, a ostatak od 3,4 miliona izdvojiće Grad Zrenjanin, rekao je Stanisavljev.

U ovom projektu učestvovalo je 20 opština i gradova u Vojvodini koji su sa Pokrajinom udružili finansijska sredstva za izgradnju semafora i „ležećih policajaca“ u neposrednoj blizini škola i predškolskih ustanova i za izmeštanje autobuskih stajališta sa saobraćajnih traka kolovoza.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin

lezeci-policajac
Cilj je da poboljšamo saobraćajnu bezbednost u više opština, da se smanji broj saobraćajnih nezgoda u naseljenim mestima i zaštite deca, kao najugroženiji učesnici u saobraćaju. Odobreno je ukupno 20 projekata, u koje je Pokrajina uložila 40 miliona dinara – rekao je Vasin nakon potpisivanja ugovora.
 
Vasin je i za narednu godinu najavio ovakav konkurs sa još obimnijim finansijskim sredstvima.

Foto : zrenjanin.rs, klix.ba
 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh