I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Zrenjaninsko savetovalište za trudnice u novom prostoru

Zrenjaninsko Savetovalište za trudnice odnedavno je dobilo adekvatan prostor u zgradi Dispanzera za žene. Od decembra 2012. godine, kroz Savetovalište je prošlo više od 150 trudnica.

U Savetovlaištu odnosno školi za psihofizičku pripremu trudnica za porođaj rade tri medicinske sestre koje su posebno obučene za ovaj segment rada.

– Prijava za pohađanje ove škole mora da započne pre napunjene 28 nedelje trudnoće, kaže načelnica Dispanzera za žene, doktorka Gordana Marković. – Trudnica je u obavezi da donese izveštaj lekara koji mora sadržati podatak da li je trudnoća rizična, jer se na osnovu toga određuju fizičke vežbe, a izuzimaju se vežbe napinjanja. Osnovni cilj je da trudnice ovde steknu veće samopouzdanje i na taj način eliminišu strah koji je u većini slučajeva prisutan, pre svega kod prvorotki.

dis

Fordomanija

Jedna od medicinskih sestara, Zdenka Pandurov, kaže da je najbitnije da se trudnice kroz razgovore, vežbe disanja i fizičke aktivnosti, oslobode straha i da se pričom i savetima provedu kroz trudnoću, porođaj i period posle porođaja na najbezbolniji način.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

– Važno nam je da se trudnice nakon završetka škole osećaju sigurne u sebe, da znaju šta ih očekuje i da mogu pravilno da odreaguju na promene koje se javljaju. Trudimo se da sve žene koje dolaze, na jedan vedar način, kroz druženje, saznaju šta ih čeka i da u materinstvo uđu sretne i zadovoljne, kaže Zdenka Pandurov.

Dvadesetosmogodišnja Miroslava Slović u osmom je mesecu trudnoće i kaže da zrenjaninsko Savetovalište za trudnice preporučuje svim budućim majkama zbog brojnih korisnih informacija ali i kontakta sa drugim trudnicama.

– Više sam za ovakav direktan vid informisanja, nego za internet forume. Ipak je razgovor sa stručnim licem daleko bolji, kaže Miroslava.

Pohađanje Savetovališta potpuno je besplatno, a časovi se održavaju dva puta nedeljno po sat vremena.

Zainteresovane trudnice mogu se prijaviti lično na šalteru Dispanzera za žene ili pozivanjem brojeva 023564532 i 0628040557.

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh