I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Pozorište Zrenjanin
Aktuelno

Zrenjaninsko porodilište dobilo donaciju u akciji „Bitka za bebe“

U okviru akcije „Bitka za bebe“, koju sprovodi Fondacija B92 uz pomoć brojnih sponzora, zrenjaninskom porodilištu danas je uručena donacija u vrednosti od 2,5 miliona dinara. Donaciju čine dva stacionarna inkubatora, bronhijalni aspirator i jedan infuzomat.

IMG_1385

„Veoma smo zahvalni i iskazujemo duboko poštovanje Fondaciji B92 i akciji koju ona sprovodi. Zahvaljujući njima uspeli smo da obnovimo deo neophodne medicinske opreme – bez koje ne bismo mogli adekvatno da zbrinjavamo novorođenčad kojoj je potrebna posebna nega“, istakla je Gordana Kozlovački, direktorka zrenjaninske bolnice.

Zrenjaninska bolnica trenutno raspolaže sa 11 inkubatora, od kojih je 10 smešteno na odeljenju Porodilišta Specijalističke poliklinike, a jedan se nalazi na odeljenju Pedijatrije. 

PerSu marketi

IMG_1379

Jedan od donatora – Milan Rakić, predstavnik kompanije „Beohemija“

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

„Ovo je najlepši deo kampanje koju sprovodimo širom Srbije. Divan je osećaj doći u porodilište i predati donaciju koja će omogućiti kvalitetniju negu novorođenčadi. U ovakvim momentima uviđamo koliko smisla ima celokupna akcija“, rekla je za naš portal Aleksandra Berić, ispred Fondacije B92.

Ona je dodala da je uručivanjem današnje donacije deo akcije koja se odnosi na „Bitku za bebe“ u Zrenjaninu – završen. Međutim, akcija pod nazivom „Bitka za porodilišta“ – se nastavlja. „Imamo poduži spisak stvari koje su neophodne zrenjaninskom porodilištu i nadam se da ćemo u narednom periodu uspeti da obezbedimo sredstva i za te namene. Apelujem na lokalne firme da se priključe ovoj humanitarnoj akciji i učine nešto za dobrobit zajednice u kojoj žive“, dodala je Berić.

Akciji „Bitka za bebe“ priključilo se više od 700 donatora, a neki od njih posetili su danas zrenjaninsku bolnicu.

DSC_1053

Jedan od dobrih primera je i „Telenor“ Fondacija – koja je od samog početka donirala sredstva za nabavku inkubatora. Ova Fondacija je danas – akcijom „Bitka za porodilišta“, zrenjaninskoj bolnici uručila pulsni oksimetar. 

„Ovo je nastavak saradnje sa Fondom B92. Nadamo se da će ovaj aparat još više poboljšati nivo zdravstvenih usluga u zrenjaninskom porodilištu, a akciju podele pulsnih oksimetara nameravamo da nastavimo i u drugim gradovima“, poručila je Ivana Matijević, ispred „Telenor“ Fondacije.

Jedan od donatora čiji su predstavnici danas posetili zrenjaninsku bolnicu jeste i Kompanija „Đak sport“.

„Tokom prošle godine organizovali smo akciju u okviru koje smo od svake prodaje u našim maloprodajnim objektima izdvajali po 100 dinara. Prikupljena sredstva smo donirali lokalnim porodilištima, a danas imamo tu čast da pomognemo i zrenjaninskom porodilištu. U planu nam je da akciju sprovodimo i ubuduće“, rekao je Igor Manojlović, ispred Kompanije Đak sport.

Fond B92 je pokrenuo akciju pod nazivom “Bitka za bebe” sa željom da uspešno prikupi novčana sredstva za kupovinu 100 inkubatora neophodnih Institutu za neonatologiju i drugim zdravstvenim institucijama u Srbiji – u kojima je većina inkubatora starija od 30, pa i 40 godina.

Osnovna ideja je da se celokupna zajednica uključi u kreiranje boljih uslova za naše potomstvo – kako bi se smanjio procenat smrtnosti i stepen ugroženosti zdravlja prevremeno rođenih beba – kojima je inkubator jedini spas.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh