I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Zrenjaninskim vrtićima oprema vredna 35000 evra

Predškolska ustanova Zrenjanin obezbedila je nedavno opremu vrednu oko 35.000 evra za potrebe centralne kuhinje i četiri igrališta u vrtićima. Projekat je realizovan u okviru saradnje Rumunije i Srbije kroz IPA predpristupne fondove.

Saradnja se odvijala sa nevladinom organizacijom „Duga“ iz Moldove Nove, i zahvaljujući tome obezbeđena je vredna oprema za centralnu kuhinju, kao i četiri igrališta u sklopu vrtića, kutkovi, 30 stolova, 60 ormana i 100 stolica.

– Veliki je, skoro nemoguć, posao naraviti 1800 do 2000 kuvanih obroka u toku dana koje je centralna kuhinja Predškolske ustanove pripremala bez odgovarajuće opreme. Zaposleni u kuhinji su do sada ručno pravili pire od 300kg krompira. Sada imaju specijalnu mašinu za to.  Sva obezbeđena oprema je profesionalna i izuzetno korisna, rekao je menadžer projekta Željko Cvijanović.

oprema-za-kuhinju

PerSu marketi

oprema-za-kuhinju1
Kako je Cvijanović naveo, kvalitet hrane u vrtićima je veoma važan, ali ona gubi na kvalitetu kada se priprema starim mašinama. Ovom opremom biće obezbeđen i bolji kvalitet pripremljene hrane.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Vrtići „Maslačak“, „Dečija radost“, „Snežana“ i novi vrtić „Alisa“, dobili su novu opremu za igrališta.
– Od devetnaest predškolskih ustanova, odlučio sam se za ova četiri. To su vrtići koji imaju najmanje sredstava i u kojima je najmanje ulagano.  U novi vrtić “Alisa” na Gradnulici, ja otići će oko 80 odsto nameštaja, rekao je menadžer projekta.

oprema-za-igralista
IGRALIŠTE NA 4. JULU OD 1600 KVADRATA

Cvijanović kaže da ovde nije kraj. Čekaju se novi konkursi i u planu je nastavak saradnje sa Rumunijom ali i Mađarskom.

Jedan od planova jeste da se stari bioskop u Mužlji pretvori u vrtić, jer je broj dece u tom naselju uvećan. Projekat je napisan ali se zbog problema oko imovinsko/pravnih odnosa, nije mogao sprovesti pre par godina.

Cvijanović u razgovoru za portal I love Zrenjanin ističe da je Grad sada rešio to pitanje, te da projekat može da se sprovede u delo.

– Pored projekta u Mužlji, postoji još jedan koji je obimniji i zahtevniji za realizaciju. U pitanju je veliko igralište na 4. julu koje bi trebalo da bude smešteno na 1.600 m2 i podeljeno na šest različitih punktova sa sigurnosnom podlogom. Deci bi se obezbedila zabava, učenje i učešće u umetnosti, postojala bi bina od 160 m2 sa profesionalnom opremom za rasvetu i razglas i još mnogo toga. Postojao bi i deo za roditelje u kom bi mogli da sednu, popiju kafu, prezalogaje, rekao je Cvijanović.
 
Zamisao je da se tokom zime sigurnosna podloga skloni i na istom mestu napravi klizalište.
Projekat bi sa kompletnim zemljanim radovima koštao oko 250 hiljada evra, a Rumunija bi ponovo bila partner.

Treći i najveći projekat jeste da se u potpunosti izbace svi sadašnji oblici grejanja naših vrtića i da se pređe na toplotne pumpe, otkrio je deo sktuelnih planova predstavnik Predškolske ustanove Zrenjanin.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh