I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Zrenjaninski preduzetnik: Zašto nisam potpisao rešavanje problema Kuće Filkovića

Kada je pre tri nedelje na sednici Skupštine grada obelodanjeno da je grad na korak do rešavanja problema urušene zgrade u glavnoj ulici u Zrenjaninu poznatijoj kao Kuća Filkovića, javnost je pozitivno reagovala.

Taj „korak“ još uvek nije načinjen, budući da je potpise na zajednički sporazum o rešavanju problema dao Grad Zrenjanin i 11 vlasnika, dok je dvanaesti vlasnik ostao uzdržan.

kuca-filkovica-dan-posle-i-love-zrenjanin

Zamenik gradonačelnika Saša Santovac tokom sednice je otvoreno rekao da je reč o zrenjaninskom preduzetniku Sredi Pajiću. Santovac je za govornicom tada pojasnio da su Pajiću kao i ostalim privatnim vlasnicima tog objekta ponuđeni isti uslovi.

PerSu marketi

Iako se nije istog dana oglasio, Sredo Pajić je danas uputio svoj odgovor predsednici Skupštine grada Eleonori Marjanović. On je dokument o zajedničkoj prodaji zgrade u ulici Kralja Aleksandra I Karađorđevića 26 koji su potpisali grad i preostali vlasnici nazvao „fantomskim sporazumom“ koji, kako je naveo – nije potpisao jer je želeo da se konsultuje sa porodicom i pravnim zastupnikom.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– „Kao neko ko živi u blizini navedene zgrade i pored iste prođe i 10-tak puta na dan odgovorno vam tvrdim da nisam ništa manje zainteresovan od vas da se pitanje te zgrade reši u najskorije vreme. Ne može mi niko spočitavati da izgled moga grada i bezbednost mojih sugrađana nije nešto o čemu ja ne vodim računa, naprotiv. Predlažem da putem razgovora i dogovora, kompromisno pronađemo rešenje koje će u dovoljnoj meri zadovoljiti obe strane“, naveo je Pajić u pismu predsednici Skupštine.

U nastavku pisma, ovaj preduzetnik ponudio je nekoliko mogućnosti za rešavanje problema.

– Predlažem da zbog bezbednosti sugrađana i izgleda grada zajednički srušimo navedenu zgradu i zajedno pronađemo potencijalnog investitora; da zajedno dogovorimo i uskladimo kriterijume i cene unutar navedenog sporazuma gde postoji nekoliko nelogičnosti i protivpravnih predloga. Naime, cena kvadratnog metra stana u dvorištu je 50% viša od cene mog stana u glavnoj ulici, naveo je Pajić.

On je takođe zatražio da sa Gradom zameni svoj prostor u navedenoj zgradi za prostor na drugom mestu, i da se sa budućim investitorom dogovori o zameni svog prostora za prostor u budućoj novoizgrađenoj zgradi.

Današnje pismo zasigurno je otvorilo prostor za neke nove razgovore koji bi trebali da rezultiraju konačnim rešenjem sudbine zgrade koja nije u upotrebi od 2009. godine.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh