I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Zrenjaninski hor „Pannonica“ traži muške glasove

Najmlađi gradski hor „Pannonica“ okupio je do sada tridesetak pevača, uglavnom žena. U težnji da se napravi pravi mešoviti, raspevani hor, „Pannonica“ ovih dana traži muške glasove – tenore.

zrenajninski-hor-panonica

– Trenutno imamo svega osam muških pevača, ali i taj broj varira. Bilo bi jako lepo da nam se pridruži još nekoliko muških sugrađana da bismo mogli da pevamo i repertoar mešovitog hora. Na aktuelnom repertoaru su dve pop kompozicije – „Mamma mia“ od grupe Abba i „Stand by me“, i zaista uživamo dok radimo taj program, priča dirigent Zorica Kozlovački.

U sali mesne zajednice Bagljaš gde se svake nedelje održavaju probe vlada neverovatno pozitivna energija. Pevači na probe dolaze nasmejani, i kako kažu, „jedva čekaju priliku da odu na neko takimčenje“.

I Taxi Zrenjanin

– Volela bih da nastupimo u Zrenjaninu, ali i da odemo van grada, na neko od takmičenja. Vredno radimo i mislim da ćemo na proleće otići na jedno lepo takmičenje u Novom Sadu, priča Kozlovački, podsetivši na veoma dobar nastup „Pannonice“ na drugom Festivalu horova „Slobodan Bursać“ održanom početkom juna.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

zrenjaninski-hor-panonica-1

Gorana Aćimović iz Sečnja kaže da rado dolazi na probe i da se u „raspevanom“ okruženju oseća odlično.

– Obe ćerke mi se bave muzikom, i one su me pozvale da se uključim u hor. Ovde mi je prelepo, sviđa mi što neke pesme pevamo na engleskom jeziku, što su žanrovi različiti žanrovi – od starogradskih do pop pesama.

Ima i onih koje je u hor „Pannonica“ dovela – ljubav.

– U horu je prvo pevala moja „lepša polovina“, i ona me je motivisala da se priključim. Iako ranije nisam pevao, brzo sam se uklopio. Na probama vlada prijateljska atmosfera i radi se vaoma pedantno i strpljivo. Svakom članu ponaosob se posvećuje pažnja koliko je potrebno. Pevanje je prijatno i opuštajuće i preporučujem svakome da dođe i proba bez obzira na ranije iskustvo, kaže Nebojša Marinkov.

zrenjaninski-hor-panonica-2

Da bi neko postao član „Pannonice“ neophodni su dobro raspoloženje, volja i dobar sluh. Nisu potrebne nikakve posebne predispozicije ni muzičko obrazovane. dovoljno je izdojiti jedan ili dva termina nedeljno za probe koje se održavaju u sali Mesne zajednice Bagljaš.

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh