I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Zrenjaninski đaci u Skupštini Srbije

Učenici Osnovne škole „2. oktobar“ i  Srednje ekonomsko – trgovinske škole „Jovan Trajković“ posetili su pre nekoliko dana Republički parlament i dobili priliku da se upoznaju sa radom i funkcionisanjem jedne od najvažnijih institucija u zemlji.

Jednodnevno putovanje, sprovedeno uz saglasnost Saveta roditelja ovih škola, omogućila je lokalna samouprava u saradnji sa Kancelarijom za mlade Zrenjanin.

parlament

Đaci su, tokom višečasovnog druženja, razgovarali sa skupštinskim poslanicima i predsednikom odobra za nauku, obrazovanje, tehnološki razvoj i informatičko društvo, Miodragom Stojkovićem. Ipak, zbog redovnog zasedanja, nisu bili u mogućnosti da prošetaju Velikom salom i sede u poslaničkim klupama.

PerSu marketi

– Kancelarija za mlade će se truditi da, tokom ove ili naredne školske godine, sprovede simulacije zasedanja parlamenta, u čemu će nam pomoći stručne službe Narodne Skupštine. Učenici će imati priliku da se nađu u ulozi poslanika i izglasavaju zakone, izjavio je za naš portal Ivan Mikalački, koordinator zrenjaninske Kancelarije za mlade.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

parlament-unutra

Mikalački je dodao da su zrenjaninski srednjoškolci prošle godine posetili Izvršno veće Autonomne Pokrajine Vojvodine, a plan je da narednih godina deo njih otuputuje i u Evropski parlament u Briselu.

Skupštinsko zdanje u četvrtak je posetila i Mirjana Marković, učenica drugog razreda ekonomsko-trgovinske škole i predsednik đačkog parlamenta.

– Parlament na mene nije ostavio veliki utisak i nisam zadovoljna time što nismo videli skupštinsku salu, ali mi je putovanje i druženje popravilo raspoloženje, istakla je Markovićeva.

– Iz Beograda nosim samo lepe uspomene, istakla je maturantkinja ekonomsko-trgovinske škole, Danijela Đaković i dodala da su joj najjače impresije – upoznavanje sa Draganom Markovićem Palmom i razgovor sa profesorom Stojkovićem.

„Nije bilo problema pri ulasku u Parlament“

– U pojedinim medijima pojavila se informacija da smo imali problema pri ulasku u  Skupštinu, što moram da demantujem. Nije bilo nikakvih problema, već smo, prema Protokolu, ušli sa srednjoškolcima u 11 sati, a ne od 10 kada su ušli ostali, istakao je Mikalački.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh