I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Aktuelno

Zrenjaninske dirigentice nas predstavljaju u Segedinu

Uspešna saradnja Vojvođanske horske asocijacije sa fondacijom “PÁL KARDOS” i renomiranim ženskim horom BÉLA BARTÓK iz Segedina, nastavljena je ovih dana u tom mađarskom gradu na desetom  Internacionalnom seminaru za horske dirigente.

Pored 30 horskih dirigenata iz Japana, Engleske, Mađarske i ostalih zemalja sveta, učestvuju i tri dirigenta iz Srbije, od kojih su dve dirigentice iz Zrenjanina – Senka Milisavljević, horski dirigent hora „Prepodobni Rafailo Banatski“ i profesor u muzičkoj školi “Josif Marinković” u Zrenjaninu i Zorica Kozlovački, horski dirigent i profesor u muzičkoj školi “Josif Marinković” u Zrenjaninu i dirigent istoimenog omladinskog hora.

„Seminar je izuzetno zanimljiv i koristan. Teme kojima se bavimo su aktuelne i interesantne. Profesori su iskusni, stručni i voljni da podele svoje znanje i pomognu nam na svaki način. Izučavamo širok repertoar raznik kompozicija, a posle ih uvežbavamo sa ženskim horom „Bela Bartok“ iz Segedina. Upoznali smo veliki broj kolega iz raznih zemalja, sa kojima razmenjujemo kontakte i dosadašnja iskustva na takmičenjima i nastupima. Očekuje nas završni koncert za koji se svakodnevno pripremamo“, saopštila je našem portalu svoje utiske profesorka Kozlovački.

dirigentice
Master class vode renomirani  horski dirigenti Eva Rozgonji i Peter Ordasi.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
PerSu marketi
Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh