I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Aktuelno

Zrenjaninska bolnica obeležila 121. godinu postojanja

Prigodnim skupom, Opšta bolnica „Đorđe Joanović“ obeležila je danas 121. godinu rada.

Pre 121. godinu počela na mestu današnje bolnice počela je da radi „Josifova Opšta bolnica Torontalske županije“ koja je mogla da primi 100 pacijenata. Imala je tri paviljona, hirurško, očno, kožno i interno odeljenje, tri lekara, 10 negovateljica, jednu babicu, domara, vratara, čuvara i poslužitelja.

Ovom prilikom, direktor bolnice dr Jovan Sekulić podsetio je prisutne da je danas u bolnici zaposleno 1000 radnika, od kojih 167 lekara, 550 medicinskih radnika i 300 nemedicinskih radnika. Pružanje zdravstvene zaštite u smislu dijagnostike, lečenja i rehabilitacije organizovano je kroz 4 sektora, 11 službi, 23 odeljenja i 39 odseka.

I Taxi Zrenjanin

– Danas s ponosom najavljujem naš naredni korak koji predstavlja jedno od najvećih i najznačajnijih dostignuća ove ustanove, a to je rad angio sale za koju već školujemo kadrove i pripremamo prostor. Uzimajući u obzir činjenicu da uzrok smrtnosti od kardiovaskularnih oboljenja u Vojvodini iznosi 59%, a da je trećina pacijenata angio centra u Sremskoj Kamenici upravo iz našeg regiona, to objašnjava naše prioritete i obaveze u najskorijoj budućnosti, istakao je dr Sekulić.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Događaju su prisustvovali gradonačelnik Čedomir Janjić, njegov zamenik Saša Santovac i brojni gosti.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh