I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Zrenjaninke o rukotvorinama – hobi ili zarada

Nakit je njihov hobi, a nekima od njih i solidan izvor prihoda. Tijana, Janja, Gorana, Ildiko i Gabi za portal I love Zrenjanin pričaju o ljubavi prema nakitu, aksesoarima, ukrasnim predmetima i načinu da pronađu svoje mesto na tržištu.

Svaka od njih ima i izlagačko iskustvo pa nije retka situacija da su na bazarima i izložbama štand do štanda. Danas otvoreno pričaju o mogućnostima da se zaradi, ulaganjima, odnosu prema kupcima. Ovo je njihova priča..

TIJANA MIŠKOV – IGRA PERLICA I DRAGOG KAMENJA

-Bavim se izradom nakita od dragog kamenja, srebra i posrebrenih elemenata od 2011. godine. Izrada nakita za mene predstavlja čist užitak i radnu meditaciju. Bavim se ovim isključivo iz hobija. Kako su materijali sa kojima radim dosta skupi, zarada koju ostvarim od prodaje uvek odlazi u nabavku novih „kamenčića“. Ukoliko bi se odnosila prema ovome kao prema profesiji, sigurno bi se uz dobro planiranje došlo i do dobre zarade, iskrena je Zrenjaninka Tijana Miškov koja izrađuje originalan nakit pod brendom „Moksha’s things“.

tijana1

PerSu marketi

Kaže da su njeni kupci najpre bili iz bliskog okruženja – drugarice, rodbina, poznanici, a onda su počele preporuke. U saradnji sa prijateljicom Sonjom Antonić pokrenula je poznatu prodajnu izložbu rukotvorina „BazarZaPazar“ putem koje su afirmisale i ostale vredne osobe koje se bave izradom originalnih ukrasnih i upotrebnih predmeta. Društvene mreže otvorile joj su nova vrata do kupaca, ali kako kaže, rezultati zavise od truda.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Moram da priznam i da sam imala sreću da uvek brzo svaki komad nakita pronađe svog vlasnika, pa nisam ni imala potrebe za velikim ulaganjem u marketing, kaže Tijana.

tijana2

Nakit je do sada isključivo prodavala u Srbiji, ali je bilo kupaca koji su ogrlice i minđuše uzimali kao poklon svojim dragim ljudima koji u „belom svetu“.

https://www.facebook.com/Kristali-Mokshas-things-288627011165548/

GABI I ILDIKO BERKESEL – NJIHOVE EKO TORBE ZAVOLELI I U HRVATSKOJ

Njihova delatnost je izrada torbi od eko i prirodne kože, po čemu su poznate poslednjih pet godina. U nešto manjoj meri izrađuju i nakit od kože, a nedavno su se upustile i u izradu lake letnje obuće, takođe od prirodne kože.

berkesel1

-U početku je to bio samo hobi. Oduvek smo volele da kreiramo i dizajniramo, stvaramo i, kako smo i završile studije dizajn tekstila, prepustile smo se poslu kojim se danas bavimo, kažu sestre Berkesel.

Javnost su sa svojim proizvodima upoznale preko Fejsbuka. Njihova stranica danas ima preko 5000 pratilaca – dosadašnjih i budućih kupaca.

-Vremenom smo napravile internet prodavnice na raznim sajtovima, gde nas mogu naći i kupci iz drugih država, zbog čega sada oko 30-40% od naših proizvoda ide u Hrvatsku. Takođe, učestvujemo na raznim manifestacijama i bazarima gde se nas rad može uživo videti, pa i probati.

berkesel2

Kupce imaju i u ostalim okolnim zemljama – Mađarskoj, Bosni, Crnoj Gori, a paketi sa proizvodima od eko kože stizali su i u Francusku, Belgiju, Norvešku, čak i u Ameriku.

https://www.facebook.com/Berkesel-371880522837196/

JANJA PAĐEN – VITRAŽI I „STAKLENE ISKRE“

Janja Pađen se od 1995. godine bavi izradom ukrasnih i upotrebnih predmeta tehnikom vitraža.

janja1

– Izdržavam se isključivo od izrade ovih originalnih predmeta, dakle nije nemoguće, kaže Janja.

Predmete je izlagala na prodajnim izložbama i sajmovima, manje kroz galerijsku prodaju. Većina proizvoda odlazi u Beograd i Novi Sad, povremeno za Hrvatsku i Crnu Goru, kaže Janja Pađen za portal I love Zrenjanin.

janja2

www.stakleneiskre.rs 

GORANA BELIĆ – SHEEP SHOP STYLE

– U najvećoj meri pravim nakit i to pretežno minđuše i prstenje, ali i narukvice, ogrlice, bedževe… Tehnika koju koristim je transfer tehnika, i dekupaž, kaže Gorana Belić koja je počela da se bavi izradom nakita u oktobru 2011. godine.

gorana1

Pravljenje nakita za ovu Zrenjaninku je i dalje samo hobi.

-Zaista volim to da radim i kao i u svakoj drugoj vrsti umetnosti, teško mi je da radim kada nisam raspoložena ili nemam inspiraciju. Tako da ima perioda kada pauziram s izradom nakita, ali zato i ima veoma produktivnih perioda. Ne živim od prodaje onoga što napravim, ali mislim da to nije nešto do čega se ne može doći, samo se treba ozbiljno angažovati.

gorana2

Svoje radove prodaje preko interneta, i u jednoj od nedavno otvorenih suvenirnica u Zrenjaninu.

https://www.facebook.com/SheepshopStyle/

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh