I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Zrenjaninci pozvani da konkurišu za opremu u vrednosti do 250.000 dinara

U Zrenjaninu je danas prezentovan program „Pokreni se za posao“ namenjen svima koji žele da pokrenu ili unaprede svoj biznis.

Program podržava mala i porodična preduzeća doniranjem opreme u iznosu do 250.000 dinara.

– Punih osam godina pomažemo biznis širom Srbije tako što onima čiji projekti budu odobreni, doniramo opremu, a zatim i besplatne stručne treninge i besplatno poslovno savetovanje u trajanju od dve godine. Ovaj program koji su razvili Nevladina organizacija „Eneca“ i kompanija Filip Moris daje veoma dobre rezultate, što govori činjenica da od 606 podržanih biznisa tokom sedam godina, 97% i dalje radi, prisutno je na tržištu. Naše ciljne grupe su iz svih kategorija, imamo mlade preduzetnike, žene preduzetnice, ali i osobe u 40-50 godinama koje su ostale bez posla, a sada žele da pokrenu sopstevni posao, kaže Milivoje Jovanović ispred Nevladine organizacije „Eneca“.

PerSu marketi

Od početka sprovođenja programa, u Srednjobanatskom okrugu podržano je 9 lica, a pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić pozvao je Zrenjanince da se u što većem broju prijave i iskoriste ponuđenu šansu da razviju biznis ili sebi obezbede posao.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

– Ovo je poziv za sve koji imaju želju da se bave preduzetništvom i imaju ideju da konkurišu za početna sredstva. Ona će im dobro doći za započinjanje posla, rekao je Radišić.

Ove godine kroz zajednički program „Enece“ i „Filipa Morisa“ biće odobreno od 100 do 110 projekata.

-Ne postoje kvote po opštinama i gradovima, važne su ideje. Podržavamo obe ciljne grupe – i one koje će na ovaj način započeti posao i tek registrovati svoj biznis, kao i one koji rade ali su i dalje u nekoj razvojnoj fazi, i sada žele da prošire svoju poslovnu delatnost, eventualno i da zaposle nove radnike. Jedini uslov jeste da oni koji nisu registrovali svoj biznis, učine to onda kada dobiju projekat, kaže Jovanović.

On je dodao i da je, gledano na dosadašnje odobrene projekte, dominirala proizvodnja sa nekih 60%, zatim poljoprivreda, a onda i usluge.

Ono što treba da znaju lica koja žele da apliciraju, jeste da su dužni da nakon odobrene donacije, na račun organizacije Eneca uplate 20% od primljenih sredstava.

Rok za prijavu na konkurs je 31. januar, a obrazac se može popuniti i elektronskim putem klikom na link:
www.pokrenisezaposao.rs.

Foto: Zrenjanin.rs

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh