I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Zrenjaninci podnose zahteve za isključenje sa mreže daljinskog grejanja

Od početaka grejne sezone 2014/15 i novog načina obračuna utrošene toplotne energije, građani su Gradskoj toplani predavali zahteve za isključenje sa mreže, potvrđeno je Portalu I love Zrenjanin u tom gradskom komunalnom preduzeću.

Iako nije preciziran tačan broj podnetih zahteva, u Toplani navode da je on u „rasponu koji je prosečan za nivo jedne godine“.

radijator

Po dobijanju duplo većih računa u odnosu na prošlu godinu, jedan broj korisnika počeo je da razmišlja o isključenju sa mreže i grejanju na struju. Iste ti građani revoltirani su činjenicom da bi i po isključenju sa mreže morali da plaćaju fiksni deo računa, što je novo pravilo.

I Taxi Zrenjanin

– Svi vlasnici stanova ili individualnih objekata koji su podneli zahteve za isključenje pre primene Tarifnog sistema oslobođeni su plaćanja fiksnog dela računa. Oni kupci koji su podneli zahteve za isključenje od početka primene Tarifnog sistema 1. oktobra 2014. godine, u obavezi će biti da plaćaju fiksni deo računa, dok im se varijabilni deo računa koji se odnosi na isporučenu toplotnu energiju neće naplaćivati s obzirom da je ne troše, kažu u Toplani.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Ovo se jedino ne odnosi na individualne objekte koji u termičkom i hidrauličkom pogledu nemaju uticaja na ostale objekte sa zajedničke toplotne podstanice te oni nakon isključenja ne moraju plaćati fiksni deo.

Fiksni deo računa obračunava se na osnovu kvadarture grejne površine ili instalisane snage kupca, pomnoženo sa jediničnom cenom fiksnog dela.

Nakon što ovo preduzeće primi zahtev korisnika koji želi da se isključi sa mreže, ekipe odmah izlaze na teren. Isključenje sa mreže se ne naplaćuje.

– Napominjemo građanima da se isključenja sa sistema vrše samo van grejne sezone. Ukoliko bismo to radili tokom grejne sezone, dovodili bismo u pitanje isporuku toplotne energije drugim kupcima koji su na sekundarnoj mreži grejanja.

Na koji način možete da isključite vašu stambenu jedinicu sa sistema daljinskog grejanja pročitajte OVDE.

Foto:B92

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh