I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Zrenjaninci otkrili zvuke fizike

Naučno – edukativna predstava „Zvuk fizike“, koja publiku vodi kroz pojmove oscilacija, talasa i zvuka, izvedena je sinoć u Kulturnom centru Zrenjanina. Predstavom je započet drugi deo projekta „Moj korak u nauku“ u organizaciji Hemijskog društva Zrenjanina.

zvuci fizike 1

Studenti Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu pripremili su ovu zanimljivu predstavu, rađenu po uzoru na edukativno – interaktivne komade koje se igraju u Velikoj Britaniji. Iako je namenjena učeniima nižih razreda osnovnih škola, kojima fizika još uvek nije obavezan školski predmet, predstava je okupila i nešto stariju generaciju Zrenjaninaca.

Stalnu postavku ovog komada čine diplomirani glumac Miloš Vojnović, master medicinske fizike Ivan Mađarević i student fizike Mariana Jaškov. Četvrti član glumačke postave je publika koja sa animatorima izvodi zabavne naučne oglede.

Fordomanija

zvuk fizike

Predstava je do saad izvođena na dva Festivala nauke u Novom sadu, u tri osnovne škole u Zrenjaninu – Jovan Cvijić, Vuk Karadžić, Servo Mihalj i jednoj u Novom Sadu, manifestaciji “Put nauke” u Senti i revijalnom delu programa republičkog takmičenja iz fizike održanog ove godine u Zrenjaninu.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Projekat „Moj korak u nauku“ ovom predstavom ulazi u realizaciju druge faze – „Letnje šetnje“ koja podrazumeva interaktivne prezentacije i predstave iz različitih naučnih oblasti.

Prezentacije će biti održavane jednom nedeljno u Kulturnom centru Zrenjanina, i biće otvorene za sve zainteresovane građane.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh