I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Zrenjaninci otkrili gde su kokoške

U amfiteatru Kulturnog centra, pod vedrim nebom, veliki broj sugrađana sinoć je uživao u zanimljivoj predstavi koja na duhovit način prikazuje stanje u kulturi i položaj glumaca u našoj zemlji. Komad „A gde su kokoške?“, izvele su glumice Monika Romić, Tatjana Kecman  i Tijana Dapčević.

a gde su kokoske

Pozorišna priča bazirana je na istinitim događajima iz glumačkog života, ispričana kroz lik  dve glumice. Nakon završetka pozorišne  sezone, one dolaze na ideju da naprave predstavu kojom će popraviti svoju materijalnu situaciju i obezbediti dodatni novac da bi preživele leto. Kako bi uspele u svojoj nameri, rešavaju da odu po savete kod psihologa, vračare, joga majstora, hipnotizera i marketing instruktora.

Jedna od autorki, Monika Romić ističe da je ovo bilo trideseto izvođenje predstave koju je videla javnost u celoj Srbiji.  Popularnosti predstavi Romićeva pripisuje komičnim detaljima koji se poistovećuju sa problemima savremenog društva, u prvom redu „kako doći do novca?“.

PerSu marketi

Tatjana Kecman je udlogom u ovoj predstavi osvojila nagradu za najbolju glumicu na festivalu “Dani komedije” u Bljeljini. Za predstavu kaže da je „opasna kritika i vremena i načina stvaranja koji se danas praktikuje.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

a gde su kokoske 4

– Sve češće se uz pomoć „štapa i kanapa“, a bez mnogo novca i uz malo marketinškog trika, teži tezgici od koje se može mnogo zaraditi. Na ovaj naičn dolazi se do skrnavljenja pozorišta a samim tim i glumačke profesije, rekla je Kecmanova pre izlaska pred zrenjaninsku publiku.

a gde su kokoske 3

Pored autorki, jedan od likova tumači i pop pevačica Tijana Dapčević koja kaže da je fenomenalan osećaj oprobati se kao glumica i da se glumom „zarazila“ koliko i muzikom. U tinejdžerskim danima, Tijana je pohađala časove glume a  vatreno krštenje u ovom poslu  imala je upravo u predstavi “A gde su kokoške?”.

a gde su kokoske 2

Zrenjaninci su ovu dinamičnu predstavu napustili zadovoljni trudom glumica koje nisu ostavljale mesta za predah i analizu, ali i temom koja nas je podsetila da prave vrednosti imaju svoje mesto u društvu.

Foto : B&G

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh