I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Zrenjaninci organizuju sajam za mlade koji pomaže pri zaposlenju

Veoma nam je drago svaki put kada možemo da predstavimo rad naših mladih Zrenjaninaca. U susret konferenciji ’’Belgrade youth fair’’, razgovarali smo sa studentima Ekonomskog fakulteta, Univerziteta u Beogradu, Milošem Čevizovićem i Ivanom Ilijin. Njih dvoje jedni su od glavnih organizatora sajma za mlade koji će se održati 4. i 5. marta, po drugi put, u hotelu Metropol Palace u Beogradu, u organizaciji EKOF Media Group, čiji je naš Zrenjaninac Miloš i osnivač.

Ivana Ilijin

Zrenjaninci : Miloš Ćevizović i Ivana Ilijin

Formanlno obrazovanje nije dovoljno. Veštine koje se podrazumevaju u današnjem poslovnom svetu ne stiču se na fakultetu. Zato je veoma bitno da tokom studiranja konstatno radimo na sebi i pratimo dešavanja i promene koje su svakodnevne i iskoristimo svaku šansu da naučimo nešto novo i steknemo što više iskustva. Ovim rečima između ostalih predstavljen je Belgrade youth fair

U razgovoru sa našim sugrađanima koji ponosno organizuju ovaj značajan događaj u Beogradu otkrivamo zaista veliki značaj ovakvih događaja.

I Taxi Zrenjanin
  • Možete li nam reći nešto više o Belgrade youth fair-u?

Miloš Čevizović : Belgrade Youth Fair je namenjen svim mladim ljudima – od 4. godine srednje škole pa sve do onih koji su završili fakultet u poslednjih nekoliko godina.

Posetioci mogu očekivati direktnu komunikaciju sa HR menadžerima najvećih kompanija, mogućnost prisustva na radionicama i predavanjima iz najrazličitijh sfera za koje dobijaju sertifikat. Takođe, moći će da predaju svoj CV i već nasajmu obave razgovor za posao/praksu i više se informišu o pozicijama koje nude kompanije. Pored svega toga, posetioci će imati i mogućnost da se slikaju profesionalno za CV, nauče kako da naprave svoj CV, kako da se ponašaju na razgovorima za posao/praksu ali i steknu mogućnost da osvoje brojne poklone od naših partnera.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
  • Na šta se stavlja akcenat održavanjem ovog sajma, da li je to zaposlenje mladih, dodatno usavršavanje i neformalno obrazovanje, pronalazak prakse na sajmu…?

Ivana Ilijin: Akcenat se stavlja na prevazilaženju barijera između kompanija i mladih koji žele posao i praksu, koja je možda i najbitniji deo našeg studiranja. Sama teorija je ništa bez prakse i dodatnog usavršavanja. Takođe, mladi treba da shvate da su prilike pred njima, samo treba da ih uvide i iskoriste na pravi način, a ovaj sajam pruža zaista veliku šansu za svakog pojedinca.

  • Uspešan sajam organizuje grupa studenata, budući da ste i vi organizatori u istoj poziciji kao i posetioci sajma šta biste svojim kolegama poručili i preporučili?

Miloš Čevizović: Da obavezno pošaljusvoj CV putem našeg sajta www.youthfair.rs koji će biti prosleđen svim kompanijama koje oni izaberu kada dođu na sam sajam i prijave se na ulazu. Takođe da pokušaju da posete što više radionica i da se ne ustručavaju da popričaju sa predstavnicima kompanija koji će biti na štandovima. Jer Belgrade Youth Fair je u službi mladih i svi koji se tu nađu izaćiće u susret svakom pojedincu i pomoći mu da što bolje iskoristi svoju šansu.

  • Šta je ono što mladi danas u Srbiji zaboravljaju i na šta ne obraćaju previše pažnje tokom studija, a trebalo bi?

Ivana Ilijin : Kao što već rekoh, formalno obrazovanje nije dovoljno, takođe nisu dovoljne ni same ocene u indeksu. Prakse, kontakti, poznanstva i spoznaja mnogih drugih veština su sastavni deo puta do sticanja diplome. Sajam za mlade je idealna prilika da kroz direktan kontakt sa predstavnicima iz kompanija saznaju mnoge stvari o načinu rada, radnim mestima, kao i naravno, mogućnosti sticanja prakse i kasnije radnog mesta.

  • Belgrade Youth Fair samo je jedan od projekata EKOF media group-a. Koji je ključ vašeg uspeha u organizovanju niza kvalitetnih konferencija, sajmova i mnogih drugih značajnih događaja. Kako tačno prepoznajete šta je ono što „tržište“ traži i očekuje, šta je ono što je baš potrebno mladima?

Miloš Čevizović: Tako je, BYF je samo jedan od naših projekata za mlade, od ove godine je i ovaj projekat proširen tako da je sad Belgrade Youth Fair & Conferences što znači da ćemo i posle ove glavne manifestacije u hotelu Metropol Palace ogranizovati i preko 40 radionica i predavanja po svim najvećim fakultetima u Beogradu, a možda i dalje.

Ključ našeg uspeha jeste posvećenost, dobar plan i najvažnije dobar tim. Mi uvek krenemo od sebe, ono što bi nama bilo zanimljivo pa i to organizujemo. Često nam se desi da sami sebi postavimo jako visoke ciljeve, pa nam je uvek problem kako sledeće godine da bude još bolje i veće. 

Nažalost, u našem obrazovnom sistemu još uvek nije implementirana potreba za dodatnim usavršavanjem poznatijim kao – neformalno obrazovanje.

Možda i najvažniji deo događaja kao što je Belgrade Youth Fair jeste networking. Sticanje dragocenih kontakata koji nam mogu pomoći u ostvarenju ciljeva ili u potpunosti promeniti njihov pravac, na bolje. Nekada nismo ni svesni čime zapravo želimo da se bavimo nakon studiranja, dok ne čujemo iskustva iz prve ruke i kako nešto zaista funkcioniše u praksi. Networking nam pruža jako velike mogućnosti, a od nas traži jako malo – upoznavanje.

Diploma je korak ka uspehu, a Belgrade Youth Fair tvoja šansa da taj korak učiniš sigurnijim!

Prijavi se za besplatno učešće: : http://youthfair.rs/prijavi-se/

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh