I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Zrenjaninci „Gradskoj toplani“ duguju 177 miliona dinara

„Ukupna dugovanja potrošača gasa i daljinskog grejanja prema javno-komunalnom preduzeću „Gradska toplana“ Zrenjanin po osnovu tužbi, trenutno iznose oko 219 miliona dinara“, saopšteno je portalu I love Zrenjanin iz tog zrenjaninskog javnog preduzeća.

Prema rečima Melanije Lojpur, PR menadžera zrenjaninske „Toplane“, najveći udeo u ukupnim dugovanjima  otpada na građane koji su priključeni na sistem daljinskog grejanja.

„Njihov dug trenutno uznosi čak 104 miliona dinara, dok se dugovanja građana koji koriste gas kreću oko 73 miliona“, rekla je Lojpur i dodala da su dugovanja poslovnih potrošača – odnosno privrednih subjekata trenutno nešto manja i kreću se oko 40 miliona dinara.


Zbog nemogućnosti naplate, ovo javno preduzeće je prinuđeno da na adrese svojih potrošača konstantno šalje opomene pred isključenja, a nije redak slučaj i da se čitav postupak završi utuženjem.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
Fordomanija

„Prosečan broj opomena koje šaljemo svakog meseca kreće se u rasponu od tri do pet hiljada – obuhvatajući obe delatnosti kojima se bavi naše preduzeće. Broj tužbi varira ali je raspon na mesečnom nivou uglavnom u okviru pomenutih brojki“, ističe naša sagovornica.

Ranije je bila praksa da „Gradska toplana“ svojim redovnim platišama uvodi i pojedine olakšice – u smislu reprograma ili popusta – ukoliko se račun plati u predviđenom roku. Olakšica više nema, pa sada jednak tretman imaju i potrošači koji redovno izmiruju svoje obaveze, kao i oni koji nisu u mogućnosti da budu uredne platiše.

„Olakšica je ranijih godina bilo, ali zbog gubitaka to više nije moguće ostvariti. Olakšice su bile stimulativne za građanstvo, međutim trenutno poslovanje firme na žalost ne dozvoljava da se ova praksa ponovo uvede“, navela je Lojpur u izjavi datoj našem portalu.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh