I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Zrenjaninac u Dunavu pronašao poruku u boci

Kada je u Smederevu pronašao poruku u boci, kapetan broda „Mirela“, Ljuban Stjepanović iz Zrenjanina nije mogao ni da nasluti da ju je pre dve i po godine u međimurskom Novakovecu niz vodu pustila malena Tena Levačić.

Boca je plovila Murom, Dravom, Dunavom, a onda su je u Smederevu, u blizini srpsko-rumunske granice pronašla dva člana posade broda „Mirela“.

brod-mirela

Mesto gde je pronađena poruka u boci

Fordomanija

Proleća 2011. godine Tena Levačić iz međimurskog Novakoveca imala je samo sedam i po godina kada je na televiziji videla da ljudi stavljaju poruke u boce i tako ih šalju da putuju svetom, sa molbom da se onaj ko ih pronađe javi pošiljaocu, piše hrvatski portal 24 sata.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Tena LevacicTo je motivisalo Tenu da na parčetu papira napiše kako se zove, odakle je, da ostavi broj telefona i molbu da joj se, osoba koja pronađe poruku – javi.

Stavila je pismo u bocu i zamolila roditelje da je odvedu do obližnje rečne obale. Sa skele je bocu s pismom bacila u reku Muru.

„Prošetali smo uz reku, vratili se kući, a na bocu potpuno zaboravili“, priznala je Tenina 31-godišnja mama Andreja.

Poruku su krajem septembra, nakon dve i po godine puta niz Muru, Dravu i Dunav, na granici Srbije i Rumunije pronašli kapetan teretnog broda „Mirela“ Ljuban Stjepanović i član posade iz Slovačke, Miša.

 

ljuban

Kapetan broda „Mirela“, Ljuban Stjepanović

misa

Miša je obećao Teni da će ostati u kontaktu

„Javio nam se kapetan broda ‘Mirela’ koji je inače iz Zrenjanina i rekao da traži malu Tenu. Ona je bila na rođendanu prijateljice, pa je s njim razgovarao suprug Velimir. Brod je plovio od Bratislave prema Crnom moru. Da nisu pronašli bocu, ona bi stigla do samog Crnog mora“, ispričala je Andreja.

Izvor : I love Zrenjanin, 24.sata.hr

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh