I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Zrenjaninac prvi u plivanju za časni krst na Adi Ciganliji

Povodom velikog hrišćanskog praznika Bogojavljenja, danas je, u organizaciji hrama Svetog Đorđa, gradske opštine Čukarica i JP „Ada“, na beogradskoj Adi Ciganliji održano tradicionalno 19. plivanje za Časni krst.

Foto: Kurir

Uprkos veoma hladnom vremenu, temperaturi vazduha od minus dva i vode od tri stepena Celzijusa i ledenoj košavi, 60 takmičara, među kojima su bili pripadnici Vojske Srbije i Žandarmerije, članova SVIBOR-a i tri gosta iz Ruske Federacije, plivalo je za veru, čast i prestiž.

Najuspešniji u tom poduhvatu za koji se osmele samo najhrabriji, bio je kadet četvrte godine Vojne akademije, Zrenjaninac Aleksa Dragaš, koji je prvi preplivao stazu dugu 33 metra, koja simbolično predstavlja Isusove godine.

I Taxi Zrenjanin

Foto: Kurir

– Zahvalan sam profesorima i trenerima koji su mi omogućili uslove za trening i pripreme za ovo nadmetanje, kao i kolegama koji su danas takođe plivali – rekao je budući oficir Vojske Srbije.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Manifestacija na Savskom jezeru počela je formiranjem bogojavljenske litije u Hramu Svetog Đorđa na Banovom brdu, koja je preko Savskog nasipa došla na Adu Ciganliju. U počasnoj pratnji Litije bilo je 15 kadeta Vojne akademije.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh