I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Zrenjanin ujutru šalje dobrovoljce u Šabac

Okružni štab za vanredne situacije održao je večeras sastanak povodom aktuelnog stanja u državi.

Radno sposobnim dobrovoljcima i sportistima upućen je poziv da sutra u 7,30 sati dođu na staru pijacu, u ulicu Dr Miroslava Tirša i da organizovanim prevozom krenu put Šapca kako bi pružili pomoć na nasipima.

sednica-staba

-U koordinaciji načelnika Srednjobanatskog upravnog okruga organizujemo radno sposobne dobrovoljce koji trebaju da ponesu adekvatnu opremu, hranu i vodu. Cilj je da se sutra okupimo svi u 7,30 kako bismo pomogli Šapcu, rekao je komandant Štaba za vanredne situacije i gradonačelnik Zrenjanina Ivan Bošnjak.

PerSu marketi

On je dodao i da je „stanje u Zrenjaninu redovno i pod kontrolom“.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Sve službe dežuraju, rade svoje operativne poslove, a mi se takođe trudimo da koordiniramo manjim problemima koji se pojavljuju. Danas se život na ovoj teritoriji odvija normalno.

Na predlog gradonačelnika Zrenjanina, Grad Zrenjanin i četiri opštine Srednjobanatskog upravnog okruga izdvojiće iz svojih budžeta milion dinara i uputiti Vladi Srbije za pomoć opštinama ugroženim poplavom. Grad Zrenjanin je izdvojio 600 hiljada dinara, a opštine Žitište, Sečanj, Nova Crnja i Novi Bečej po 100 hiljada dinara.

Mi nemamo problema sa vodotocima, ni bojazan da ćemo imati poplave. Jedini problem koji imamo su površinske vode nastale zbog velike količine padavina i to će biti rešeno u roku od 24 sata po prestanku padavina. U Žitištu je došlo do velikog zadržavanja vode, ali ljudski faktor je bio na visini zadatka. Imali smo probleme sa tehnikom, jer je zastarela, nije bilo sredstava da se ona obnavlja, ali su pumpe popravljene, agregati rade. Mi smo deo tehnike i ljudstva juče uputili u područja ugroženim poplavama, rekao je načelnik Srednjobanatskog upravnog okruga Dušan Šijan.

On je apelovao na sugrađane koji fizički mogu da izdrže veliki napor, da se obuku adekvatno u nepropusne čizme i toplu garderobu, da ponesu vodu i hranu za 48 sati, lopate, ašove i da sutra već u 7, 30 dođu u ulicu Dr Miroslava Tirša, jer će autobus krenuti u 8 sati.

Po prognozama hidrometerološkog zavoda i stručnjaka iz „Voda Vojvodine“, naredna 48 sata mogu biti vrlo kritična. Nakon toga će uslediti smirivanje situacije, prestanak padavina i opadanje nivoa vode kako u rekama tako i u delovima u kojima se voda izlila.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh