I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Zrenjanin prikuplja pomoć – spisak aktivnih punktova u gradu

Građani Zrenjanina od ranih jutarnjih sati na nekoliko lokacija prikupljaju pomoć stanovništvu sa poplavama ugroženih područja.

Tako su se pored Crvenog krsta u prikupljanje pomoći uključile i mesne zajednice, privrednici, škole, a spisak se iz sata u sat proširuje.

CRVENI KRST ZRENJANIN:  Građani se odazivaju u velikom broju, a kako je ova organizacija saopštila, za sada su zadovoljene potrebe za odećom i obućom. Neophodno je i dalje donositi farbički upakovau hranu i konzerve, vodu, pelene i hranu za bebe, sredstva za higijenu. Proizvode i robu od građana trenutno preuzima oko 30 volontera Crvenog krsta. Do sada je iz zrenjaninskog Crvenog krsta otpremljeno jedno vozilo u Crveni krst u Sremskoj Mitrovici, jednoj od najugroženijih opština. Volonteri pripremaju još jedno vozilo, a građani koji žele da pomognu, mogu to da učine danas do 19h do kada će Crveni krst dežurati. Sutra će vrata ovih prostorija biti otvorena od 7 do 19 časova.

c-krst1

PerSu marketi

c-krst

crveni-krst
MZ „ŠUMICE“: U prostorijama mesne zajednice građani tog naselja počeli su da donose pomoć. Do sada je prikupljen jedan kombi pun hrane i odeće, i ostale robe koja je prevezena u Crveni krst. Mesna zajednica „Šumice“ prikupljaće pomoć danas do 17 sati, a sutra od 9 do 17h.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

mz-sumica

MZ „DOSITEJ OBRADOVIĆ“:  Ova mesna zajednica od 8-20h danas i sutra prikuplja pomoć za ugrožene poplavama. Pozivaju se građani da donesu odeću, obuću, vodu i fabrički upakovanu i konzerviranu hranu. U okviru ove mesne zajednice, pomoć prikuplja i Kancelarija za mlade grada Zrenjanina. Ova kancelarija navela je da se sve informacije o daljem prikupljanju pomoći mogu dobiti i u prostorijama KZM u zgradi Kulturnog centra.

MZ „CENTAR“ : Mesna Zajednica „Centar“ biće otvorena u nedelju 8-20h za sve građane koji žele da doniraju humanitarnu pomoć ljudima ugroženim poplavama.

GIMNAZIJA ZRENJANIN: Saopšteno je da je pokrenuta akcija u Gimnaziji, u kojoj učenici u ponedeljak mogu doneti lekove, flaširanu vodu i odeću.

OŠ „PETAR PETROVIĆ NJEGOŠ“: Škola je otvorila punkt za prikupljanje humanitarne pomoći, svakog dana od 8 – 18 sati .Trenutno su najpotrebniji voda, dugotrajna hrana, sredstva za higijenu, garderoba.

OŠ „DOSITEJ OBRADOVIĆ“ : U holu škole prikupljaju se i sortiraju sredstva za ličnu higijenu, pelene, konzervirana hrana, odeća i slično… Prikupljena pomoć biće predata Crvenom Krstu u Zrenjaninu, a po rečima učenika akcija će trajati sve vreme dok bude bilo potrebe za pomoć ugroženima.

OS-NJEGOS

TEHNIČKI FAKULTET „MIHAJLO PUPIN“: Studenti dežuraju i prikupljaju pomoć za ugrožene u periodu od 10 do 17 časova.Kako je saopšteno, ulaz je sa strane Hemijjske škole.

ZEMLJORADNIČKA ZADRUGA „MRKŠIĆEVI SALAŠI“:  U saradnji sa Opštinskim Štabom „Mrkšićevi salaši“ su uputili pomoć za ugrožene građane. U njihovoj klanici je tokom noći pripremljeno 3 tone mesnih prerađevina koje su danas upućene u distributivni centar ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, odakle će biti podeljene u najkritičnija područja.

mrksicici

Informacija o aktivnim punktovima dopunjavaće se u toku dana.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh