I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Zrenjanin obeležio Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima

Omladinska terenska jedinica Crvenog krsta Zrenjanin u saradnji sa Policijskom upravom – Odsek pogranične policije za strance i suzbijanje ilegalne migracije i trgovine ljudima, obeležila je u subotu u centru grada Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima.

crveni-krst-i-policija

Na informativnom punktu oformljenom u centru grada volonteri su vizuelno predstavili ovaj društveni problem postavivši lutke koje simbolizuju žrtve trgovine ljudima. Sugrađanima je distribuiran informativni materijal, a intervjuisanjem i popunjavanjem ankete bili su u prilici da prošire saznanja o trgovini ljudima.

– Crveni krst Zrenjanin je aktivno uključen u napore da se spreči trgovina ljudima, umanje posledice po žrtve i smanji njihov broj. Cilj je da se u lokalnoj zajednici prošire znanje i svest o opasnosti od trgovine ljudima, i o merama zaštite među mladima i drugim ranjivim ciljnim grupama, saopštila je ova organizacija.

I Taxi Zrenjanin

borba-protiv-trgovine-ljudima1

borba-protiv-trgovine-ljudima

Akcenat ovogodišnje manifestacije je podizanje svesti zdravstvenog osoblja o problemu trgovine ljudima i potrebi njihovog aktivnog uključivanja u aktivnosti suzbijanja trgovine ljudima putem rane identifikacije žrtava.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh