I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Aktuelno

Zrenjanin gradi golf teren, za osnovce se pokreće školica golfa

U Osnovnoj školi „Dositej Obradović“, pred oko 150 učenika, predstavnici Golf asocijacije Srbije prezentovali su danas početničke korake u tom sportu.

Učenici su uz profesionalne igrače golfa i posebnu opremu namenjenu njihovom uzrastu, naučili šta je golf, kako se igra i kakvo zadovoljstvo pruža. Projekat je upravo zato i nazvan „Golf azbuka“, a nakon njega, već sledeće subote uslediće prvi programski trening školice golfa.

golf-asocijacija-srbije-zrenjanin-2

Ovo je prvi nivo programa školice golfa u Zrenjaninu koja počinje u subotu 28. marta i održavaće se dva puta nedeljno u Osnovnoj školi „Žarko Zrenjanin“. Školu će voditi nastavnik fizičkog vaspitanja Darko Radlinski. Golf asocijacija u Srbiji ovakve programe realizuje u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, a Zrenjanin smo odabrali jer će se upravo kod vas graditi golf park teren, na koji bi prvi trebali da izađu mališani, rekao je danas selektor golf reprezentacije Srbije i koordinator za razvoj juniorskog golfa u Srbiji, Nebojša Lazić.

Fordomanija

On je rekao da će škola golfa u narednom periodu biti organizovana i u drugim osnovnim školama u Zrenjaninu.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Direktorka ove škole kaže da se od ukupno 900 učenika značajan broj njih bavi sportom, ali da će golf doneti nešto potpuno novo u tu školu. 

golf-asocijacija-srbije-zrenjanin

Budući golf teren u Zrenjaninu biće izgrađen između ulica Titelske i Franje Kluza, u blizini objekta „Univerexport“, i biće namenjen svim sugrađanima.

– Teren će koristiti i deca i starije kategorije, profesionalno i rekreativno. Zrenjanin će kao grad sporta proširiti ponudu koju ima i omogućiti sugrađanima da u svom gradu igraju golf na 9 rupa što je sasvim dovoljno za državna takmičenja. Projekat je u početnoj fazi i očekujemo da ćemo u drugoj polovini godine otpočeti izgradnju terena i da će početi da radi 1. januara 2016. godine. Trenutno se usaglašavamo oko kapaciteta, i govorimo o površini od 10 do 15 hektara, rekao je koordinator za poslove iz oblasti građevinarstva Gradske uprave, Vinko Simeunović.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh