I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Aviv park Zrenjanin
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Počinje anketiranje građana o kulturnoj ponudi u Zrenjaninu

Zrenjanin od juna učestvuje u projektu  „Kulturna politika – alatka za društveni i regionalni razvoj“ koji se realizuje sredstvima  Evropske unije iz IPA programa prekogranične saradnje Rumunija –  Srbija.

Projekat se sprovodi sa četiri partnera – Interkulturalnim institutom Temišvar, Opštinom Temišvar, gradom Pančevom i Građanskim Parlamentom iz Vršca. Ciljevi projekta su poboljšaje kvaliteta javnih usluga iz oblasti kulture, povećanje profesionalne sposobnosti javnih službenika  i donosilaca odluka u prekograničnoj oblasti.

U okviru projektnih aktivnosti Grad Zrenjanin je danas započeo istraživanje o kulturnoj ponudi i potražnji u gradu. Istraživanje će trajati tri meseca i obuhvatiće građane i kulturne činioce na teritoriji Grada Zrenjanina.

strategij kulture zrenjain1

PerSu marketi

 – Biće urađeno 1060 anonimnih upitnika i 50 intervjua sa predstavnicima kulturne branše. Istraživanje se radi u cilju  formiranja kulturne politike Grada Zrenjanina u budućnosti. Upitnik koji će građani popunjavati biće sastavni deo Strategije kulturnog razvoja čije je donošenje planirano za početak 2014. godine, pojasnili su na današnjoj konferenciji  predstavnici lokalne samouprave, partneri iz Rumunije i Pančeva.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Urađen je tender za agenciju koja će raditi poslove istraživanja i time  smo pokrenuli postupak pripreme potrebnih podataka, a potom i izradu same strategije, rekla je članica Gradskog veća zadužena za resor kulture, Dubravka Bengin Bulovan.

Realizacija projekta trajaće 16 meseci, a trenutno se odvija prvo tromesečje koje traje do oktobra sledeće godine.

Projekat „Kulturna Politika – alatka za društveni i regionalni razvoj“  obuhvatiće kreiranje pet dokumenata iz oblasti kulture –  Strategiju razvoja kulture u Temišvaru, Strategiju razvoja kulture u Zrenjaninu, evaluaciju postojoće Strategije i Akcioni plan u Pančevu i Akcioni plan za civilno društvo u Vršcu.

Predstavnici lokalne samouprave i  partneri iz Rumunije pozvali su građane Zrenjanina da aktivno učestvuju u predstojećoj anketi.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh