I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Aktuelno

Zrenjanin dobio fabriku džinsa

U Zrenjaninu je danas svečano otvorena fabrika „Cico collection” u kojoj će se proizvoditi odevni predmeti sa oznakom „made in Serbia” namenjeni inostranom tržištu. Iako najavljeni, otvaranju nisu prisustvovali predsednik Srbije Tomislav Nikolić i gradonačelnik Zrenjanina Ivan Bošnjak dok je na svečanost došao potpredsednik Skupštine Vojvodine Milivoje Vrebalov.

IMG_39612

Kompanija „Cico collection“ je od početka godine investirala oko tri miliona evra u kupovinu, rekonstrukciju i opremu fabrike na Šećeranskom putu. Reč je o prvoj srpskoj izvornoj fabrici odevnih predmeta od džinsa čija je karakteristika proizvodnja unikatnih komada odeće koji će biti jedinstveni u svetu.

Fabriku su otvorili suvlasnici Siniša Novaković i Volfgang Rajzerer.

Fordomanija

IMG_39862

„Pre godinu dana za Zrenjanin nisam ni znao. Gospodin Novaković mi je ispričao o ovom gradu i mogućnostima koje pruža. Zrenjanin je mesto koje objednjuje tradiciju i moderno poslovanje. U tekstilnoj branši postoji velika istorija ovog grada a nosioci modernog razvoja su obrazovani mladi ljudi voljni da rade“ izjavio je Volfgang Rajzarer na otvaranju.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Rajazer se zahvalio i gradskoj upravi koja im je pomogla u administrtivnim poslovima i omogućila da u kratkom vremenskom periodu od podnošenja zahteva, počnu izgradnju fabrike i  pokrenu proizvodnju.

IMG_39992

Jedan od suvlasnika, Siniša Novaković trenutno živi u Štutgartu a poreklom je iz Zrenjanina. On je istakao da je ovo prva investicija kompanije u Srbiji ali da neće biti i poslednja jer „imamo i niz interesantnih projekata koje ćemo se truditi da realizujemo.“

U novootvorenoj fabrici, sutra se očekuje dolazak dizajnera vodećih svetskih robnih marki – Guči, Prada, Versaće.

„Mi imamo predugovor sa Maksfaberom i Esprijem a nadamo se da ćemo uspostaviti saradnju i sa ostalim svetskim modnim kompanijama“ dodao je Novaković.

IMG_39952

Iz kompanije ističu da će u svojim proizvodnim pogonima ove godine zaposliti 168 Zrenjaninaca. U toku 2014. očekuje se zapošljavanje još 333 radnika.

Jedna od radnica je i Dragana (37), od četvrtka zaposlena u fabrici. Za naš portal je izjavila da je na posao čekala 11 godina a da je preko Biroa za zapošljavanje dobila  svoje radno mesto kojim je zadovoljna.

 Proizvodni kapacitet, prilikom otvaranja je 300 do 500 farmerki dnevno. Ovu godinu kompanija je posvetila razvoju kvalteta a u 2014. akcenat će biti stavljen na  produktivnost. Planirano je da se tada proizvodi 4000 farmerki dnevno a da taj broj u  2018. godini dostigne 10 000. Kako bi u tome i uspeli, iz kompanije „Cico collection“ najavljuju da će do tada uposliti 1500 radnika.

IMG_40012 

 

Saradnja sa Srednjom hemijskom školom i Visokom tehničkom školom

„Uspostavili smo saradnju sa  Srednjom hemijsko-prehrambenom školom koja obrazuje učenike za rad sa tkaninama kao i Visokom tehničkom školom koja ima odsek za tektil. Obe ustanove će namenski školovati i pripremati kadrove za našu fabriku a potrebe za stručnom radnom snagom će nam u narednih nekoliko godina biti velike“ izjavio je na današnjem otvaranju driektor „Cico collection“-a Predrag Mihajlović.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh