I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Zrenjanin dobio fabriku džinsa

U Zrenjaninu je danas svečano otvorena fabrika „Cico collection” u kojoj će se proizvoditi odevni predmeti sa oznakom „made in Serbia” namenjeni inostranom tržištu. Iako najavljeni, otvaranju nisu prisustvovali predsednik Srbije Tomislav Nikolić i gradonačelnik Zrenjanina Ivan Bošnjak dok je na svečanost došao potpredsednik Skupštine Vojvodine Milivoje Vrebalov.

IMG_39612

Kompanija „Cico collection“ je od početka godine investirala oko tri miliona evra u kupovinu, rekonstrukciju i opremu fabrike na Šećeranskom putu. Reč je o prvoj srpskoj izvornoj fabrici odevnih predmeta od džinsa čija je karakteristika proizvodnja unikatnih komada odeće koji će biti jedinstveni u svetu.

Fabriku su otvorili suvlasnici Siniša Novaković i Volfgang Rajzerer.

Fordomanija

IMG_39862

„Pre godinu dana za Zrenjanin nisam ni znao. Gospodin Novaković mi je ispričao o ovom gradu i mogućnostima koje pruža. Zrenjanin je mesto koje objednjuje tradiciju i moderno poslovanje. U tekstilnoj branši postoji velika istorija ovog grada a nosioci modernog razvoja su obrazovani mladi ljudi voljni da rade“ izjavio je Volfgang Rajzarer na otvaranju.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Rajazer se zahvalio i gradskoj upravi koja im je pomogla u administrtivnim poslovima i omogućila da u kratkom vremenskom periodu od podnošenja zahteva, počnu izgradnju fabrike i  pokrenu proizvodnju.

IMG_39992

Jedan od suvlasnika, Siniša Novaković trenutno živi u Štutgartu a poreklom je iz Zrenjanina. On je istakao da je ovo prva investicija kompanije u Srbiji ali da neće biti i poslednja jer „imamo i niz interesantnih projekata koje ćemo se truditi da realizujemo.“

U novootvorenoj fabrici, sutra se očekuje dolazak dizajnera vodećih svetskih robnih marki – Guči, Prada, Versaće.

„Mi imamo predugovor sa Maksfaberom i Esprijem a nadamo se da ćemo uspostaviti saradnju i sa ostalim svetskim modnim kompanijama“ dodao je Novaković.

IMG_39952

Iz kompanije ističu da će u svojim proizvodnim pogonima ove godine zaposliti 168 Zrenjaninaca. U toku 2014. očekuje se zapošljavanje još 333 radnika.

Jedna od radnica je i Dragana (37), od četvrtka zaposlena u fabrici. Za naš portal je izjavila da je na posao čekala 11 godina a da je preko Biroa za zapošljavanje dobila  svoje radno mesto kojim je zadovoljna.

 Proizvodni kapacitet, prilikom otvaranja je 300 do 500 farmerki dnevno. Ovu godinu kompanija je posvetila razvoju kvalteta a u 2014. akcenat će biti stavljen na  produktivnost. Planirano je da se tada proizvodi 4000 farmerki dnevno a da taj broj u  2018. godini dostigne 10 000. Kako bi u tome i uspeli, iz kompanije „Cico collection“ najavljuju da će do tada uposliti 1500 radnika.

IMG_40012 

 

Saradnja sa Srednjom hemijskom školom i Visokom tehničkom školom

„Uspostavili smo saradnju sa  Srednjom hemijsko-prehrambenom školom koja obrazuje učenike za rad sa tkaninama kao i Visokom tehničkom školom koja ima odsek za tektil. Obe ustanove će namenski školovati i pripremati kadrove za našu fabriku a potrebe za stručnom radnom snagom će nam u narednih nekoliko godina biti velike“ izjavio je na današnjem otvaranju driektor „Cico collection“-a Predrag Mihajlović.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh