I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Zrenjanin i dalje među najbezbednijim gradovima

Grad Zrenjanin i dalje je jedan od najbezbednijih gradova u Srbiji, pokazuju podaci Policijske uprave o stanju bezbednosti u prvom tromesečju tekuće godine.

policijska-uprava
U oblasti kriminaliteta zabeleženo je povećanje krivičnih dela za četiri odsto u odnosu na isti period 2013. godine. Iako je povećan broj krađa, evidentirano je manje krađa koje se podvode pod „teške“.  Pad u odnosu na prošlu godinu zabeležen je i u oblasti privrednog kriminaliteta.

Broj rasvetljenih krivičnih dela povećan je za 12 odsto i taj rezultat nas svrstava među najbolje Policijske uprave u Zrenjaninu, rekao je medijima načelnik Policijske uprave Zrenjanin, Bojan Marković.

Iako je došlo do povećanja od 13 odsto u broju prekršaja u oblasti javnog reda, aktuelna evidencija pokazuje da je to znatno niže od proseka.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
Fordomanija

Načelnik Policijske uprave kaže da se izdvaja dobra situacija u oblasti bezbednosti saobraćaja.

bojan-markovicBroj saobraćajnih nezgoda u prva tri meseca u odnosu na isti period prethodne godine smanjen je sa 101 na 82, nezgode sa nastradalim licima smanjene su sa 71 na 53, broj poginulih sa 7 na 4, a broj povređenih lica u saobraćajnim nezgodama na putevima Policijske uprave Zrenjanin smanjen je sa 108 na 79, kaže Marković.

Među uzrocima saobraćajnih nezgoda sa nastradalim licima prednjače brzina, zatim alkoholisanost, nepoštovanje prvenstva prolaza, skretanja i ostalih saobraćajnih propisa.

Policijska uprava dobiće za godinu dana 20 novih policijskih službenika koji se mogu posmatrati i kao 10 novih patrola, najavio je Marković. Očekuje se da će rad policije njihovim dolaskom biti još bolji i efikasniji.  

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh