I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Zrenjanin će dobiti paraolimpijski centar

Grad Zrenjanin dobiće paraolimpijski centar, najavio je danas pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić i naveo da za tim postoji potreba ne samo u tom gradu, već i regionu.

zrenjanin
Radišić je rekao da ideja o izgradnji paraolimpijskog centra Zrenjanin postoji gotovo dve godine, ali da je ta priča intenzivirana u poslednjih nekoliko meseci.

– U planu je da taj centar bude na našem sportskom centru, koji već ima određene sportske terene. U Evropi postoje samo dva takva centra i oni, ne samo da su samoodrživi, već omogućavaju prihode gradovima i državama u kojima se nalaze, kazao je Radišić agenciji Beta.

Kako je naveo, projektom je planirana potpuna revitalizacija postojećih terena, izgradnja novih terena, kao i hotela koji će pre svega biti prilagođeni osobama sa invaliditetom.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin

– Na taj način će sportisti sa invaliditetom imati odličan centar i smeštaj kakav zaslužuju. Projektom je planirano i povezivanje drugih objekata, poput bazena koji je u blizini, a koji je već prilagođen, dodao je Radišić.

Za projekat su potrebna velika sredstva koja će biti obezbeđena iz evropskih fondova, a podršku je dalo i Ministarstvo omladine i sporta sa čijim je predstavnicima juče održan sastanak.

Radišić je rekao da će projekat biti završen do marta sledeće godine, a početak izgradnje čim se obezbede sredstva, moguće već naredne godine. Kako je naveo, za paraolimpijskim centrom postoji velika potreba i to ne samo u Zrenjaninu, već i u celom regionu.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh