I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Zrenjanin bliži realizaciji društveno korisnog rada osuđenika

Gradsko veće Zrenjanina donelo je danas zaključak kojim se „Gradskoj stambenoj agenciji” nalaže da s Upravom za izvršenje krivičnih sankcija pri Ministarstvu pravde i državne uprave, zaključi ugovor o zakupu poslovnog prostora u kome će biti smeštena kancelarija poverenika za uvođenje alternativnih krivičnih sankcija, odnosno društveno korisnog rada osuđenika.

drustveno-korsitan-rad

Budući da, kako je ocenjeno, sprovođenje alternativnih sankcija prema počiniocima određenih krivičnih dela predstavlja delatnost od posebnog značaja za grad, ugovor predviđa petogodišnji zakup bez naknade, a kancelarija će biti smeštena u ulici Cara Dušana 12. Zamenik gradonačelnika Čedomir Janjić koji je predsedavao današnjom sednicom podsetio je da je jula ove godine sa ministrom pravde i državne uprave Nikolom Selakovićem potpisan memorandum o saradnji na osnovu kojeg će se, u Zrenjaninu i još osam gradova u Srbiji
, otvoriti kancelarije za izvršenje alternativnih sankcija.

Na osnovu potpisanog protokola, gradovi su u obavezi da obezbede prostor u kojem će se otvoriti kancelarije, dok je Ministarstvo u obavezi da stupi u kontakt sa poslodavcima u čijim će preduzećima osuđenici raditi, kao i da im obezbedi adekvatnu socijalnu i zdravstvenu zaštitu. Otvaranjem ove kancelarije biće omogućeno licima koja su osuđena na zatvorske kazne, da te kazne odrađuju kroz društveno koristan rad. Osuđenici mogu da služe kaznu zatvora u privatnim firmama, ali i u preduzećima u državnom sketoru, ustanovama kulture i centrima za socijalni rad.

PerSu marketi

Izvor : zrenjanin.rs

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh