I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Zoran Ilić : Oduševili su me preduzetnici u Zrenjaninu (VIDEO)

Autor projekta „Moj heroj“ čiji se treći serijal sa temom privatnog preduzetništva upravo emituje na nacionalnoj televiziji, Zoran Ilić govorio je za naš portal o motivima da baš ova tema bude u fokusu interesovanja.  

zoran-ilic-6-1

Autor TV projekta „Moj heroj“ Zoran Ilić

Smatramo da je privatno preduzetništvo ključni faktor ekonomskog oporavka, stabilnosti i napretka u Srbiji. Dobar primer za to je odnos multinacionalnih kompanija prema svakom tržištu.

Dok imaju povoljne uslove za investiranje one su tu ali čim im se negde pojave bolji uslovi one odlaze i odnose kapital. Na drugoj strani mala preduzeća i preduzetnici uvek ostaju u toj zemlji, lokaciji ili opštini gde su započela svoj posao. To je razlog da se što više investira u mala i srednja preduzeća jer ona mogu da budu zamajac ekonomskog prosperiteta i boljeg života o kom stalno pričamo.

PerSu marketi
  • Tokom snimanja ovog serijala više puta ste bili u Zrenjaninu. Kakve utiske nosite?

Fantastične. Sretao sam izuzetne preduzetnike i bilo mi je zadovoljstvo da gledam kako su se oni udružili.  Konkretno govorim o „Gomexu“ kao sjajnom prodajnom lancu koji sarađuje sa „Mrkšićevim Salašima“ i „Carskom Baštom“.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Na taj način se obezbeđuje siguran plasman robe, čuvaju se i obezbeđuju nova radna mesta i na kraju krajeva napreduje čitava privreda tog regiona. Primer napretka Srpskog Itebeja zahvljajući pomenutoj firmi je dokaz za to. U „Carskoj Bašti“ su me oduševili mladi ljudi željni rada od kojih su neki znanje sticali na fakultetima u Budimpešti i odlučili da se vrate u svoj grad i tu stvaraju.

  • Moramo da shvatimo da smo svi mali i da je cela srpska privreda slabija od nekoliko hiljada stranih multinacionalnih kompanija pojedinačno. Jedino ako se snažno povežemo onda možemo da napredujemo. Povezivanje kompanija sa teritorije srednjeg Banata je odličan primer za to.

Pogledajte i emisiju sa mladim preduzetnicima grada Zrenjanina koja je emitovana u sredinom ove nedelje na RTS1, kao početa novog serijala „Moj Heroj“.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh