I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Zimska služba JKP „Čistoća i zelenilo“ spremna dočekala snežne padavine

Za održavanje ulica u zimskom periodu zbog snežnih padavina angažovan je veći broj radnika, kao i kompletna mehanizacija (kamioni „Zastava“, kiperi, posipači soli, traktori IMT 560, traktori „Antonio Karraro“, skip, Bob-Cat i top za sneg).

– JKP“Čistoća i zelenilo“ spremno je dočekalo prve snežne padavine i ekipe zimske službe odmah su izašle na teren u ranim jutarnjim satima – 8. na 9. januar 2017. godine. Redovno solimo i čistimo biciklističke staze, trotoare, autobuska stajališta, pešačke mostove sa stepeništima i druge mostove iz programa održavanja, pešačke i biciklističke prelaze, kao i ostale površine koje su u planu i programu održavanja ulica u zimskom periodu. Noćas je zimska služba očistila komplet Bagljaš sa leve i desne strane, biciklističke staze i trotoare, staze u Šećeranskom parku, trotoare na Žitnom Trgu, trotoare i biciklističke staze kod Dečijeg dispanzera, i druge površine iz programa održavanja.Takođe, posipana je mešavina soli i kamenog agregata i dopunjavani su spremnici za so koji se nalaze na više lokacija u gradu, a isti omogaćavaju efikasniji rad zimske službe – rekla je PR JKP „Čistoća i zelenilo“, Danijela Tančić.

Fordomanija

Zimska služba JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin, radi u periodu od 15. novembra do 15. marta.

Program rada zimske službe

Programom održavanja ulica u zimskom periodu predviđeno je iznošenje snega iz ulica užeg centra grada, kao i čišćenje i uklanjanje snega i leda sa javnih površina (trotoari, parkinzi, biciklističke staze, stepeništa na mostovima i nadvožnjacima), posipanje javnih površina odgovarajućim sredstvima (so i kameni agregat) radi sprečavanja stvaranja poledice i kliznih mesta, razgrtanje i odnošenje snega iz užeg centra grada kada snežni pokrivač dostigne 50 cm ili smeta pešacima, biciklistima i ostalim učesnicima u saobraćaju.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Prioritet održavanja u zimskoj službi imaju ulice iz I prvog stepena održavanja (uži centar) i svi mostovi iz programa održavanja, javno prometne površine uz magistralu, ostale javno prometne površine iz programa iz II stepena održavanja, kao i ulice III stepena održavanja po nalogu nadzornog organa.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh