I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Zima stopirala završetak izgradnje fabrike vode

Izgradnja postrojenja za preradu pijaće vode odvijala se nesmetano u kontinuitetu sve do pojave ekstremno niskih temperatura kada su radovi na gradilištu obustavljeni. U Javno komunalnom preduzeću „Vodovod i kanalizacija“ kažu da će izgradnja biti nastavljena čim vremenski uslovi to dozvole.

– Građevinski radovi su gotovo u potpunosti završeni pre prekida radova. Na bazenu za prijem sirove vode postavljena je krovna konstrukcija i limena pokrivka krova, i preostalo je da se uradi izolacija bazena vodonepropusnim slojem, a da bi se taj posao sproveo potrebno je da temperatura bude minimum pet stepeni iznad nule. Nakon toga sledi punjenje bazena za sirovu i bazena za pitku vodu i hidraulične probe. Pored bazena pitke vode izvođeni su završni radovi na objektu za smeštaj pumpi za hidraulično kretanje vode i očekuje se brz završetak i ovog objekta. Započete su pripreme za betoniranje tri ploče manjih površina za smeštaj dodatne opreme postrojenja, navode u „Vodovodu i kanalizaciji“.

Kompletna oprema preneta je na ploču budućeg objekta za smeštaj opreme za reverznu osmozu i ultrafiltraciju, a završena je i oprema za jonoizmenjivač koja će biti smeštena na ploču budućeg objekta za jonsku izmenu čim se stvore uslovi za transport opreme. Na ovaj način biće u potpunosti kompletirana oprema budućeg postrojenja.

I Taxi Zrenjanin

Na gradilište postrojenja pristigli su čelična konstrukcija i sendvič paneli za montažu hala za smeštaj opreme i ti radovi će početi čim se vremenske prilike poprave.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

U skladu sa porastom dnevnih temperatura počeće opremanje trafo stanice i objekta za smeštaj pumpi, kao i ostali mašinski i elektroradovi. Konzorcijum firmi raspisao je i konkurs za prijem u radni odnos radnika na održavanju opreme postrojenja za prečišćavanje vode.

Trenutni prekid radova je prouzrokovan višom silom, a prema onome što je do sada urađeno i onome što je spremno, momenta kada vremenski uslovi dozvole izvođenje radova nećemo ih okarakterisati kao nastavak, već kao radove na završetku izgradnje postrojenja za prečišćavanje vode.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh